![](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/Alko-OnlineShop/fi_FI/etiketti/reseptit/2019/Reseptit_ET0219/Ayriaiset_pannulla_1250x490.jpg)
Pietarinkala
Pietarinkala on litteä, hieman lahnaa muistuttava kalalaji, jolla on selkäevässä pitkät piikit. Molemmissa kyljissä on täplä, "Pietarin sormenjälki".
Maku on herkullinen, joten pietarinkala on arvostettu ruokakala. Se sopii niin keitettäväksi, paistettavaksi, grillattavaksi kuin uunikalaksi. Juoma saa olla raikas ja suhteellisen kevyt.
Kuva:123RF
Bretagnelaisen reseptin mukaan pietarinkala tarjotaan keitettyjen artisokanpohjien kanssa. Sen seuraan sopii esimerkiksi vivahteikas ja ryhdikäs sauvignon blanc, jossa on ruokalajiin sopivaa tuoretta yrttisyyttä. Valitse vaikka Loiren alueen viini.
Oluista pietarinkalalle käyvät etenkin vaaleat, raikkaat ja suhteellisen kevyet lager ja pils.