Fasaani

Fasaani on peltokanalintu, jota on istutettu Suomeenkin. Liha on vähärasvaista, mutta siinä on melko voimakas, tumma ja hienostuneen riistalintumainen maku. Lasiin sopii suhteellisen kevyt mutta ryhdikäs juoma.

Kuva:123RF

Juomasuositus
Juomasuositus
Fasaanin seuraan sopivat ennen kaikkea marjaisat ja raikkaat punaviinit, joissa on keveydestä huolimatta riittävää aromikkuutta ja happojen antamaa raikkautta. Oluista sopivat esimerkiksi aromikkaat ja ryhdikkäät pils ja ale.

Fasaanipaistin tai fasaaninrinnan kanssa sopii pinot noir, joka voi tulla klassisesti Bourgognesta. Cabernet franc- ja Dolcetto-lajikkeiden viinit ovat yllätyksellisempi valinta.  Samoin Riojan alueen vivahteikkaat ja kehittyneet viinit sekä Chilen merlotviinit ovat harkitsemisen arvoisia vaihtoehtoja, jos haluat täyteläisemmän fasaaniviinin.

Hedelmien kanssa tarjotulle fasaanille sopii myös aromikas valkoviini, joka voi olla joko vivahteikas ja ryhdikäs tai runsas ja paahteinen. Valitse esimerkiksi viini, johon on käytetty aromaattisia Viognier-, Pinot Gris- tai Riesling-lajikkeita. Kuiva samppanja, varsinkin roseesamppanja, on sekin toimiva, raikas vaihtoehto.