Strutsi ja emu

Strutsi on kotoisin Afrikasta, emu Australiasta. Molemmat ovat isoja, lentokyvyttömiä lintuja. Strutsin liha on lähes yhtä tummaa kuin hirvenliha. Raakana maku vivahtaa maksaan, mutta kypsennettäessä siihen tulee mieto riistalinnun vivahde. 

Emun runsas maku muistuttaa naudanlihaa, mutta siinä on mukana lievää riistalinnun vivahdetta.

Kuva:123RF


Juomasuositus
Juomasuositus
Strutsin ja emun runsaan maun seuraan sopivat etenkin vivahteikkaat ja kehittyneet punaviinit. Voit tarjota täyteläisten lintujen kanssa myös mehevää ja hilloista tai jopa rotevaa ja voimakasta viiniä.

Tarjoa vaikka makutyyppien cabernet sauvignon -viiniä, joka voi tulla lintujen alkuperään sopivasti Etelä-Afrikasta tai Australiasta.

Olutlasiin käy runsasmakuinen juoma. Valitse esimerkiksi tumma lager, vahva lager tai ale.