Makkarat

Makkaroiden maku vaihtelee suomalaisten ja saksalaisten perinnereseptien melko miedoista mauista runsaan mausteisiin, jopa tulisiin vivahteisiin. Vaalea olut on yhtäkaikki toimiva juomavaihtoehto.

Juomasuositus
Makkarat

Miedonmakuisten makkaroiden makuun sopii esimerkiksi pils tai vehnäolut. Ne ovat rasvaisen makkaran sopivan mietoja ja raikkaita pareja.

Grillimakkaran kanssa käy erinomaisesti myös india pale ale, jossa on kärähtäneen pinnan makuun sopivaa aromikkuutta. 

Mustan makkaran kanssa käy hyvin tumma lager, jossa on sopivaa pehmeää aromikkuutta.

Vaalea lager puolestaan on yleispätevä vaihtoehto, joka käy kaikenlaisten makkaroiden pariksi. Se on paikallaan myös hyvin mausteisten makkaroiden neutraalina vastaparina.

Valkoviineistä makkaran kanssa voit harkita esimerkiksi saksalaista kuivaa tai puolikuivaa Riesling-lajikkeen viiniä, jonka aromikkuus ja ryhdikkyys pärjää makkaran kanssa. Samasta syystä myös Alsacen riesling- ja pinot blanc -viinit ovat toimivia valintoja. Etenkin kesällä lasiin sopii myös raikas ja hedelmäinen kuiva roseeviini.

Mausteiset makkarat, esimerkiksi chorizo ja merguez, käyvät myös mehevien ja hilloisten punaviinien kanssa nautittaviksi. Valitse viini esimerkiksi Espanjasta tai Portugalista. Lämminarominen ja kypsän hedelmäinen viini viihtyy hyvin makkaroiden mausteisuuden kanssa.