Munaruoat

Kananmuna on perinteisesti listattu viinin kannalta hankalien raaka-aineiden joukkoon. Kuitenkin ainoastaan raaka keltuainen on isompi ongelma, ja sekin haittaa lähinnä vain punaviininautintoa. Kananmunaruokien seuraan sopivat parhaiten melko kevyet ja raikkaan hapokkaat juomat.

Juomasuositus
Munaruoat

Brunssilla munakkaiden, munakokkelin ja muiden munaruokien seurana voit tarjota klassisesti kuivaa kuohuviiniä tai samppanjaa.

Munaruokien seuraan sopivat myös pirteät ja hedelmäiset valkoviinit, joiden keveys, raikkaus ja hedelmäisyys tukevat yhdistelmää. Valitse esimerkiksi Chardonnay-rypäleen viini.

Jos munakas on täytetty vaikka kinkulla tai sienillä, voit harkita sen kanssa myös marjaisaa ja raikasta punaviiniä. Se on tarpeeksi kevyt ja raikas vaihtoehto.

Munaruokien seuraan sopii myös lager, joka on niiden raikas ja sopivan kevyt pari. 

Tortilla de patatas eli espanjalainen perunamunakas viihtyy esimerkiksi albariñon tai muun kuivan espanjalaisen valkoviinin kanssa. Myös kuiva sherry on perinteinen vaihtoehto, jos munakas on osa tapastarjoilua.

Frittatan eli italialaistyyppisen munakkaan kanssa kannattaa harkita esimerkiksi pinot grigiota tai italialaista pirteää ja hedelmäistä valkoviiniä.