Nauta

Naudan eri osat voidaan valmistaa lukemattomilla tavoilla. Resepti vaikuttaa juomavalintaan, mutta yleisesti ottaen naudanlihan pariksi käyvät maultaan täyteläiset juomat.

Juomasuositus
Nauta

Naudanlihan viiniksi sopii lähes tulkoon mikä tahansa punaviini, jossa vain on riittävästi täyteläisyyttä.

Jos paistettu tai grillattu naudanliha jätetään sisältä punaiseksi, sen kaveriksi kannattaa valita ryhdikäs viini. Etenkin roteva ja voimakas -makutyypin punaviinit toimivat hyvin, sillä lihan raa'at proteiinit tasapainottavat viinin kovia tanniineja.

Myös vivahteikas ja kehittynyt- sekä mehevä ja hilloinen -makutyyppien viinit ovat usein toimivia vaihtoehtoja. Ne ovat hieman roteva ja voimakas -makutyypin viinejä kevyempiä ja pehmeämpiä, joten ne sopivat etenkin silloin, kun naudanliha on haudutettu tai paahdettu kypsäksi asti.

Jos naudanliha tarjotaan kylmänä, sen maku on lämmintä ruokaa kevyempi. Myös juoma voi olla silloin suhteellisen kevyt. Voit valita esimerkiksi marjaisan ja raikkaan punaviinin tai vivahteikkaan ja ryhdikkään valkoviinin. Samat viinit sopivat myös monille perinneruoille, joiden maku ei ole täyteläinen.

Naudanlihalle valittavat oluet voivat olla täyteläisiä. Valitse siis esimerkiksi tumma lager, vahva lager tai ale, esimerkiksi india pale ale.