Täytetyt pastat

Täytettyjä pastoja on lukuisa joukko aivan kuten pastakastikkeita. Täytettyjä pastalaatuja ovat esimerkiksi ravioli, tortellini, cappelletti ja agnolotti. Täyte vaikuttaa juomavalintaan, mutta lasiin käyvät ennen kaikkea melko kevyet juomat.

Juomasuositus
Täytetyt pastat
Alla on listattu muutamille pastan täytteille sopivia viinityyppejä. Tärkein valintakriteeri on ruoan makuun sopiva täyteläisyysaste.

Pastan seuraksi sopii viinin ohella mainiosti myös raikas olut, esimerkiksi suhteellisen kevyt lager tai pils

Pinaatti-ricottatäytteiselle pastalle sopii pirteä ja hedelmäinen valkoviini, joka on tehty vaikka Pinot Grigio-, Verdicchio- tai Arneis-lajikkeesta. Myös esimerkiksi soave toimii hyvin.

Kala- tai äyriäistäytteiselle pastalle sopivat samat viinit. Voit kokeilla myös astetta ryhdikkäämpiä ja aromikkaampia vivahteikas ja ryhdikäs -makutyypin viinejä esimerkiksi Italiasta. Myös esimerkiksi makutyypin chardonnay on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Sieni-, liha- ja juustotäytteisissä pastoissa on usein aavistuksen runsaampi maku, joten niiden seuraan sopii halutessasi myös kevyehkö punaviini. Valitse esimerkiksi chianti tai keskitäyteläinen viini vaikka Venetosta tai Piemontesta.