Uunifetapasta

Uunifetapastan herkulliset raaka-aineet edellyttävät viini- tai juomakumppanilta raikkautta ja hedelmäisyyttä.

Tomaattia ja fetaa sisältävä uunifetapasta on valloittanut suomalaisten sydämet. Herkullisessa pastassa on runsaasti aromikkaita elementtejä ja hapokkuutta, joten pastalle sopivassa viinissä voi hyvin olla jäännössokeria. Kuiva tai puolikuiva viini toimii pastalle oivallisena parina. Olutkumppani ei saa olla liian voimakkaasti humaloitu.

Juomasuositus
Uunifetapasta
Tarjoa uunifetapastan kanssa vivahteikas & ryhdikäs tai pirteä & hedelmäinen makutyyppien valkoviiniä. Esimerkiksi kreikkalainen Assyrtiko, italialainen Fiano, Pecorino, tai muu ryhdikäs ja hedelmäinen valkoviini on oivallinen valinta pastan aromikkaille mauille. Viineistä myös roseeviini toimii erinomaisena makuparina pastalle. Kokeile esimerkiksi itävaltalaista, italialaista tai saksalaista roseeta.

Oluista pastan kanssa maistuu raikas, hedelmäinen ja miedosti humaloitu olut. Kokeile esimerkiksi vehnäoluttasaisonia tai lageria.