Jänis, rusakko

Metsäjäniksen liha on tummaa, mureaa ja kuivahkoa, rusakon taas vaaleampaa ja pehmeämmän makuista. Molemmissa on kuitenkin melko voimakas riistan maku, joten juomat saavat olla suhteellisen täyteläisiä.

Kuva:123RF
Juomasuositus
Juomasuositus
Jänisruokien viiniksi sopii mehevä ja hilloinen tai vivahteikas ja kehittynyt punaviini. Niissä on sopivaa täyteläisyyttä ja aromikkuutta. Valitse vaikka makutyyppien viini, johon on käytetty runsasaromista Syrah-, Shiraz-, Malbec- tai Barbera-lajiketta. Alueista voit harkita esimerkiksi Toscanaa, Venetoa ja Bordeaux'ta.

Jos jänis valmistetaan pataruokana, sen seuraan sopivat myös edellisiä kevyemmät Pinot Noir -lajikkeen viinit. Niiden aromikkuus ja hapokkuus kantaa hyvin jänispadan kanssa. Olueksi sopivat esimerkiksi vastaavan runsaat tumma lager, ale ja stout ja porter.