Villisika

Villisika on alun perin eurooppalainen mutta muuallekin levinnyt laji. Sen liha on tummaa, melko karkeasyistä ja riistaisen makuista.

Koska maku on porsaanlihaa voimakkaampi, myös juomat voivat olla täyteläisempiä. Villisika valmistetaan yleensä kypsäksi, joten viini voi olla suhteellisen pehmeä.

Kuva:123RF

Juomasuositus
Juomasuositus
Valitse villisian punaviiniksi mehevä ja hilloinen tai vivahteikas ja kehittynyt punaviini. Ne ovat sopivan aromikkaita ja täyteläisiä. Harkitsemisen arvoisia rypäleitä ovat esimerkiksi Syrah, Shiraz, Cabernet Sauvignon ja Merlot.

Viinialueista voit miettiä esimerkiksi Toscanaa, Venetoa ja Portugalia. Samoin Lounais-Ranskan punaviinit ja täyteläiset rhônelaiset ovat harkitsemisen arvoisia.

Jos valmistat villisian keittämällä, viini voi olla myös valkoinen. Etenkin tammikypsytyksen pyöristämä runsas ja paahteinen valkoviini toimii hyvin. 

Olueksi sopivat vastaavan runsaat juomat. Valitse esimerkiksi tumma lager, ale vaikka Belgiasta tai stout ja porter.