Salaatit

Useimpien salaattien ja kasvisruokien makuun sopii kuiva, kevyehkö valkoviini pirteä ja hedelmäinen- tai pehmeä ja kepeä -makutyypistä.

Juomasuositus
Salaatit

Useimpien salaattien ja kasvisruokien makuun sopii kuiva, kevyehkö valkoviini pirteä ja hedelmäinen- tai pehmeä ja kepeä -makutyypistä.

Erityisen aromikkaiden kasvisten kuten parsan kanssa kannattaa harkita myös vivahteikas ja ryhdikäs -makutyypin aromaattisia viinejä. Makutyypin raikastava ryhdikkyys voi olla paikallaan myös silloin, kun lautasella on rasvainen voikastike tai ruoka on kuorrutettu juustolla.  

Myös hedelmäinen kuiva roseeviini sopii useimpien kasvisruokien seuraan. Rosee on yleinen viini esimerkiksi Etelä-Ranskassa, joten se yhdistyy luontevasti välimerellisen yrttisiin kasvisruokiin. 

Kasvisruokien olutpareina viihtyvät ennen kaikkea vaaleat, raikkaat ja suhteellisen kevyet vehnäolutlager ja pils.