Kieli

Naudan, vasikan, lampaan, porsaan ja poron kieltä näkee silloin tällöin kylmänä keitettynä leikkeleenä, joskus myös savustettuna. Maku on omaleimainen mutta miedohko.

Kuva:123RF

Juomasuositus
Juomasuositus
Kielen seuraan sopii vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini, esimerkiksi riesling. Sen ryhti ja aromikkuus sopivat kylmän leikkeleen makuun.

Voit halutessasi harkita myös marjaisaa ja raikasta punaviiniä, joka ei ole kylmän ruokalajin seuraan liian täyteläinen. Valitse esimerkiksi pinot noir, beaujolais tai makutyypin italialainen viini.

Runsaanmakuiselle lampaan- tai poronkielelle sopii myös voimakkaampi punaviini, esimerkiksi mehevä ja hilloinen zinfandel tai tempranillo.

Savustetun kielen kanssa sopii myös runsas ja paahteinen valkoviini, jonka tammiaromi käy yhteen savuisuuden kanssa. 

Kielen olutpariksi käyvät esimerkiksi vaaleat ja raikkaat pils ja lager tai niitä voimakkaampi ja ryhdikkäämpi ale.