Munuainen

Etenkin vasikan ja lampaan munuaiset ovat herkullista ruokaa. Vanhojen nautojen ja sian munuaisissa on sen sijaan kitkerähkö maku, jonka vuoksi ne kannattaa liottaa.

Munuaiset valmistetaan usein paistamalla, pekonin kanssa grillaamalla tai viinissä hauduttamalla. Ne sopivat myös pataruokiin ja muhennoksiin. Lasiin kannattaa valita suhteellisen kevyt juoma.

Kuva:123RF


Juomasuositus
Juomasuositus
Munuaisten kanssa sopivat etenkin kevyehköt marjaisat ja raikkaat punaviinit, esimerkiksi pinot noir, beaujolais sekä makutyypin italialaiset, saksalaiset, itävaltalaiset ja rhônelaiset viinit. Ne ovat paikallaan etenkin vasikan ja lampaan munuaisten kanssa.

Naudan ja porsaan munuaisista valmistetuille ruoille sopii myös runsaampi viini, esimerkiksi mehevä ja hilloinen punaviini. Valitse viini vaikka Australiasta, Rhônesta tai Venetosta.
Pekonin kanssa grillattujen ja esimerkiksi madeirakastikkeessa valmistettujen munuaisten kanssa sopii myös tuhti Lounais-Ranskan punaviini tai portugalilainen mehevä ja hilloinen punaviini.

Oluista munuaisille sopivat esimerkiksi vaaleat ja raikkaat pils ja lager. Ale on hyvä vaihtoehto, jos haluat aromikkaamman juoman.

Vasikanmunuaiset sinappikastikkeessa on Bourgognen alueen perinneruoka. Voit valita sille ruoan alkuperää mukaillen Bourgognen alueen valkoviinin tai punaviinin.

Kidney pie eli munuaispiiras on englantilainen perinneruoka, jolle sopii etenkin englantilainen ale.