Ossobuco

Ossobuco on Italian Milanosta tuleva ruokalaji, joka valmistetaan perinteisesti vasikan potkasta leikatuista viipaleista.

Ne ruskistetaan ja kypsytetään valkoviinin ja tomaattien kanssa. Mukaan tulee myös muita kasviksia, ja pöydässä annos maustetaan valkosipulisella gremolata-tahnalla. Juomavalinta saa olla raikas ja suhteellisen kevyt.

Kuva: 123RF



Juomasuositus
Juomasuositus
Ossobucon punaviiniksi käyvät etenkin marjaisat ja raikkaat punaviinit, joiden raikkaus saattelee hyvin ruoan suhteellisen kevyttä mutta aromikasta makua. Halutessasi voit valita myös astetta tuhdimman mehevän ja hilloisen punaviinin.

Valinta voi kohdistua luontevasti makutyyppien italialaisiin viineihin, jotka voivat tulla esimerkiksi Piemontesta tai Toscanasta.

Myös valkoviini käy. Valitse esimerkiksi italialainen vivahteikas ja ryhdikäs viini, jossa on vasikkaruoan seuraan riittävää aromikkuutta ja hapokkuutta.

Olutlasiin käy esimerkiksi vaalea ja raikas pils tai astetta aromikkaampi ale, vaikka ryhdikäs bitter.