Quiche, paj

Quiche är det franska namnet på paj. Fyllningen varierar, men pajen blir i regel saftig av ost och ägg- eller gräddstanning. Det mest berömda pajreceptet är quiche lorraine, som innehåller bacon eller skinka.

Dryckesförslag
Quiche, paj

Till paj är öl oftast den bästa drycken. Många olika öltyper matchar paj, också fylliga och aromatiska. Ta exempelvis lager, pilsner, veteöl eller ale från Belgien eller England.

Om du hellre serverar vin, välj det enligt hur fyllig pajens smak är. I regel får vitt vin vara friskt syrligt och aromatiskt, rött vin för sin del ganska lätt.

Till fisk- och skaldjurspajer passar det fint med nyanserat och strukturerat vitt vin, som Riesling eller Grüner Veltliner.

Lökpaj matchas exempelvis av nyanserad och strukturerad Pinot Gris, med mjuka aromer som matchar lökens smak.

Pajer med köttfyllning kan också serveras med lättare rödvin som har lämplig syra. Välj till exempel en bärig och frisk Pinot Noir.

Övriga pizza, pajer och bröd