Kräftor

Flod- och signalkräftor kokta på finskt vis anses av många vara en delikatess utan like. De äts vanligen på rostat bröd i sensommarens mörka kvällar.

Dryckesförslag
Kräftor

Till kräftskivan är nyanserat och strukturerat vitt vin ett perfekt val, för det har friskhet och aromer som passar ihop med både kräftorna och tillbehören. Friskt, ljust öl som lager eller pilsner är likaså en klassisk dryck till kräftor.

Utmärkta kräftviner är bland annat nyanserad och strukturerad Riesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay och Grüner Veltliner. Klassiker är exempelvis franska viner från Loire och Chablis, men numera kan kräftvinet komma från vilken del av världen som helst.

Också torrt mousserande vin är ett friskt och strukturerat par till kräftor. Välj exempelvis cava eller champagne.

Se dryckesrekommendationer för följande skaldjur, ostron, musslor och sniglar