Ett ögonblick…

Chat
Respons
X
X
SVFIEN
›
Mitt konto
Hemsida
Webbutik
Butiker
›
Mat & Dryck
✕
Kombinera och lyckas
✕
Menyer
Rotrik höstmeny
Vad ska jag grilla? Grillmeny kring koreansk sik
Italienska rätter och dolda pärlor – gomsmekande meny
Veganska påsk rätter
Italiensk julmat: Julmiddag på toskanskt vis
Nordisk meny
Meny för venetiansk afton
Höstens bästa svamprecept
Kräftskivans meny av säsongens delikatesser
Somriga grillrecept
Cajun- och kreolrätter – kryddig Louisiana-meny
Vegansk blinimeny
Blinimeny
Asiatisk meny
Meny för alla hjärtans dag ─ behändiga tips
Modern påskmeny
Klassisk påskmeny
Salta bitar av fisk
Mexikansk meny
Julens läckraste bakverk
Säsongens roligaste julfestmeny
Julmeny för vänner av vegetarisk mat
Julmeny för vänner av modern mat
Julmeny för vänner av traditionell mat
Farsdagens brunch
Vegansk meny
Färgglad och rolig meny till Halloween
Köttfri oktobermånad – vegetarisk meny
Meny med smak av lingon
Skoglig kekri- eller skördefest
Sommarens fräschaste picknickdelikatesser och drycker
Sommarens grillmeny
Fem rätters ölmeny
Cidermeny
Den bäriga jubileumsmenyn
Meny för examensfesten
Morsdagens bästa brunch
Saltigt och sött av rabarber
Sommarsmaker
Enkel men god förstamajbrunch
Sommar mitt i vintern
Finlands festmeny
Njut av skörden
Bubblande meny
Skål för inhemsk fisk
God mat till presentvinet
Skogens och bordets konung
Street food -klassiker
Sallad och läckra tillbehör
En underbar början på dagen
Nytt på fiskbordet
Läcker kväll!
Solig sommar!
Vårvindar
Etiketten
✕
Smakernas värld
✕
Tips
Recept
›
Kundtjänst
›
Ansvarsfullt
›
Företagskunder
  • Skip to main content
  • Webbutik
  • Butiker
  • Mat & dryck
  • Kundtjänst
  • Ansvarsfullt
  • Företagskunder
  • Webbutikens leveranstider under påsken >
    ✕
  • SV
    • FI
    • EN
  • Logga in
    • Mitt konto
  • Varukorg
Webbutikens leveranstider under påsken >
✕

Sök från produkter

X

    MenyerFinlands festmeny
    • Rotrik höstmeny
    • Vad ska jag grilla? Grillmeny kring koreansk sik
    • Italienska rätter och dolda pärlor – gomsmekande meny
    • Veganska påsk rätter
    • Italiensk julmat: Julmiddag på toskanskt vis
    • Nordisk meny
    • Meny för venetiansk afton
    • Höstens bästa svamprecept
    • Kräftskivans meny av säsongens delikatesser
    • Somriga grillrecept
    • Cajun- och kreolrätter – kryddig Louisiana-meny
    • Vegansk blinimeny
    • Blinimeny
    • Asiatisk meny
    • Meny för alla hjärtans dag ─ behändiga tips
    • Läs mera

    Finlands festmeny

    Låt oss fira självständighetsdagen med en riktig festmåltid. Menyn har drag av alla väderstreck: Den bjuder på smaker från Ryssland, Sverige, Lappland och länder lite längre söderut. Menyn var ursprungligen publicerad i Etikettens jubileumsnummer 4/2017.

    Förrätter

    13.04.2018 Recept
    Finländsk carpaccio

    Litet är stort. Det gäller i allra högsta grad ren- och älgcarpaccio. De florstunna köttskivorna serveras med gomsmekande sallad på rödbeta och getost.

    13.04.2018 Recept
    Polkabetscarpaccio

    Tillaga gärna en vegetarisk version av carpaccio av polkabeta. Servera med sallad på rödbeta och getost.

    13.04.2018 Recept
    Sallad på rodbeta och getost
    Rödbetan älskar getost. Njut av rödbets- och getostsalladen som sådan eller servera den med finländsk carpaccio eller polkabetscarpaccio.

    Huvudrätter

    13.04.2018 Recept
    Lyxiga potatisplättar
    Plättarna av svensk rårakstyp, som tillreds utan mjöl och ägg, lämpar sig för alla smaker.
    13.04.2018 Recept
    Örtpanerad röding
    Finländarna älskar laxfisk. Den välsmakande, örtpanerade rödingen serveras med mos på kålrabbi och picklade grönsaker.
    13.04.2018 Recept
    Picklad morotssallad

    Pickelsås och citron ger morotssalladen en fräsch smak.

    13.04.2018 Recept
    Mormors enbärsgurka
    Traditionella och fräscha mormorsgurkor kryddas här med enbär.
    13.04.2018 Recept
    Mos på kålrabbi

    Den milda kålrabbin lämpar sig också till mos. Om du så önskar, kan du ersätta en del av kålrabbin med potatis.

    13.04.2018 Recept
    Vegetarisk pelmeni med svampsås

    Pelmeni andas rysk mattradition. Knytena i detta recept är fyllda med vegetabilier och serveras med krämig svampsås.

    Efterrätt

    13.04.2018 Recept
    Mockarutskaka

    Mockarutorna har varit stående favoriter i årtionden. De högt älskade mockarutorna kan gärna bakas som en läcker tårta.

    Skapa ett konto Registrera som företagskund
    • Alko Ab
    • Om Alko
    • För leverantörer (på engelska)
    • Rekrytering
    • ACL
    • Butiksetableringar
    • Oiva-rapporten
    • Handla & Tjänster
    • Produkter
    • Presentkort
    • Öppettider
    • Alkos sortiment
    • Handla i webbutik
    • Webbutikens leveranstider
    • Kontakta oss
    • Kundtjänst
    • Kommunikation
    • Kontaktuppgifter
    Ladda ner vår app
    © Alko 2023. Alla rättigheter förbehålles
    Beställnings- och leveransvillkor
    Dataskyddsbeskrivning
    Användarvillkor
    Kakor
    © Alko 2023. Alla rättigheter förbehålles

    SAMMANDRAG AV VARUKORGEN✕

    Loading spinner

    Logga in.

    REGISTRERA DIG
    Är du företagskund?
    Har du glömt lösenordet?

    Har du glömt lösenordet?

    Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.

    Nödvändig information

    Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?

    Skriv in en korrekt e-postadress

    Om det finns ett kundkonto med den adress du gav oss får du en länk för att återställa ditt lösenord via e-post.

    Jag vill använda min konto som:

    Välj serveringstillstånd