Modern påskmeny

På påsken kan du med fördel servera moderna och vegetariska rätter.

Inled middagen med exempelvis lammtartar. Roséchampagne är en utmärkt följeslagare till rätten.

Eftersom påsken infaller i början på våren, lämpar sig även soliga smaker som förrätt, såsom till exempel nektarin-bresaolasallad. Den fruktiga salladen kan du skölja ner förslagsvis med nyanserat och strukturerat italienskt vitt vin.

Måltiden blir frisk och lätt också om lammet serveras med en sallad med citrustoner. Lamm med timjan tillsammans med en fetasallad med granatäpple och pomelo är ett säkert val. Skänk gärna i mustig och syltig australisk shiraz.

Varmrätten kan gärna vara något annat än lamm. Ankbröst är ett festligt alternativ, som kan sköljas ner med rött, gott pinot noirvin. Välj ett vin till exempel från Nya ZeelandFrankrike eller USA.

Vänner av vegetarisk mat gläds av exempelvis vegetarisk pelmeni med svampfyllning. Servera rätten gärna med pinot noir eller alternativt med bärigt och friskt rödvin från Toscana.

Avsluta middagen med en läcker dessert, t.ex. citronsufflé, vegansk kokossorbet med klementiner eller fjäderlätta små pavlovakakor, som du kan servera tillsammans med frukt eller bär enligt egen och gästernas smak. Avnjut med lätt bubblande moscato d’asti eller mousserande Asti-vin.