Chat
Respons
X
X
SVFIEN
›
Mitt konto
Hemsida
Produkter
Butiker
›
Dryck & Mat
›
Kombinera och lyckas
Aperitifer
›
Förrätter från hela världen
Antipasti
Meze
Tapas
Zakuska
›
Soppor
Bouillabaisse
Chowder
Gulasch
Ärtsoppa
Hummersoppa
Kycklingsoppa
Grönsakssoppor
Gräddig laxsoppa
Klar fisksoppa
Buljong, consommé
Laksoppa
Kräftsoppa
Ostsoppa med rökt ren
Seljanka
Musselsoppa
›
Grönsaker, sallader och svamp
Kronärtskocka
Avokado
Bagna cauda
Caesarsallad
Caponata
Cobb salad
Falafel
Grillade och rostade grönsaker
Surkål
Zucchini
Grekisk sallad
Blomkål
Västkustsallad
Majs
Moussaka
Aubergine
Svartrot
Sallad niçoise
Panzanella
Paprika
Sparris
Potatis
Rödbeta
Ratatouille
Svamp och tryffel
Tabbouleh
Tomat
Veganska proteiner
Waldorfsallad
›
Pasta och risrätter
Cannelloni
Jambalaya
Lasagne
Pasta med sås
Paella och fideuà
Pelmener
Fylld pasta
Polenta
Risotto
Vareniki
›
Buffé
Aladåb
Gravad lax och sik
Janssons frestelse
Kåldolmar
Uppskärningar
Köttbullar
Korv
Äggrätter
Rom och kaviar
Patéer och terriner
Pyttipanna
Strömming
Sill
Biff tartar
Blodpalt
›
Pizza, pajer, bröd
Empanada
Hamburgare
Kålpirog
Kalakukko
Karelska piroger
Crêpes och galetter
Bröd
Laxpirog, kulebjak
Pissaladière
Pizza och calzone
Quiche, paj
Tarte flambée, flammeküche
›
Fisk, mager och medelfet
Abborre
Gädda
Flundra, plattfisk
Gös
Lake
Havsabborre
Marulk
Mulle
Sanktpersfisk
Sej
Sik
Mört
Torsk
›
Skaldjur, ostron, musslor, sniglar
Fritto misto
Sniglar
Hummer och langust
Kammusslor
Räkor, jätteräkor
Kungskrabba
Havskräfta
Bläckfisk
Ostron
Kräftor
Krabba
Grodlår
Musslor
Skaldjurstallrik
›
Fisk, fet
Ål
Karp
Braxen
Lax, öring, regnbåge
Makrill
Svärdfisk
Siklöja
Nejonöga
Röding
Hälleflundra
Stör
Sardin
Sill och strömming
Tonfisk
›
Kalv och gris
Andouillette
Cassoulet
Lufttorkad skinka
Julskinka
Grisfilé, griskarré, kasslerstek
Griskotletter och grisgrytor
Revbensspjäll, ribs
Grislägg
Grisfötter
Ossobuco
Pulled pork
Rillettes
Saltimbocca alla romana
Fläsksås
Kalvfilé
Kalvkotletter och kalvstek
Kalvfrikassé
Wallenbergare
Wienerschnitzel
Vitello tonnato
›
Får och lamm
Kebab
Får i kål
Lammfilé, lammkotletter och lammnoisetter
Fårstuvning
Fårstek
Lammlägg
Lamm à la Mellanöstern
Souvlaki
Särä
›
Nöt
Bison
Bresaola
Burgundisk gryta
Carpaccio
Filé Wellington
Häst
Karelsk stek
Lövbiff
Köttfondue
Biff à la Lindström
Köttrullader
Sjömansbiff
Nötbiffar
Rostfilé
Rostbiff
Pastrami
Grytstek
Pepparrotskött
Pot-au-feu
Biff Rydberg
Sjasjlyk
Biff Stroganoff
›
Vilt
Älg
Hare, fälthare
Kanin
Björn
Hjort, rådjur, kronhjort
Känguru
Ren
Vildsvin
›
Ost
Fondue
Ostsufflé
Hårda och halvhårda lagrade ostar
Brödost
Mjuka komjölksostar
Raclette
Blåmögelost
Vitmögelost
Getost
›
Efterrätter
Cassata
Crème brûlée
Frukt
Ostkaka
Bär
Panna cotta
Choklad
Tiramisu
›
Fågel
Anka
Fasan
Kalkon
Höna, kyckling
Vaktel
›
Inälvor
Gåslever, anklever
Lever
Hur bör grundsmakerna beaktas vid valet av dryck?
Recept
›
Menyer
Finlands festmeny
Skål för inhemsk fisk
Bubblande meny
Sommarsmaker
Street food -klassiker
Sallad och läckra tillbehör
En underbar början på dagen
God mat till presentvinet
Skogens och bordets konung
Nytt på fiskbordet
Solig sommar!
Sommar mitt i vintern
Njut av skörden
Läcker kväll!
Vårvindar
Saltigt och sött av rabarber
Morsdagens bästa brunch
Meny för examensfesten
Den bäriga jubileumsmenyn
Cidermeny
Fem rätters ölmeny
Sommarens grillmeny
Enkel men god förstamajbrunch
Sommarens fräschaste picknickdelikatesser och drycker
Skoglig kekri- eller skördefest
Meny med smak av lingon
Köttfri oktobermånad – vegetarisk meny
Färgglad och rolig meny till Halloween
Vegansk meny
Farsdagens brunch
Julmeny för vänner av traditionell mat
Julmeny för vänner av modern mat
Julmeny för vänner av vegetarisk mat
Säsongens roligaste julfestmeny
Julens läckraste bakverk
Mexikansk meny
Salta bitar av fisk
Klassisk påskmeny
Modern påskmeny
Meny för alla hjärtans dag ─ behändiga tips
Asiatisk meny
Blinimeny
Vegansk blinimeny
Cajun- och kreolrätter – kryddig Louisiana-meny
Somriga grillrecept
Kräftskivans meny av säsongens delikatesser
Höstens bästa svamprecept
Meny för venetiansk afton
Nordisk meny
Italiensk julmat: Julmiddag på toskanskt vis
Veganska påsk rätter
Italienska rätter och dolda pärlor – gomsmekande meny
Vad ska jag grilla? Grillmeny kring koreansk sik
Rotrik höstmeny
›
Tips
›
Presenter
Vad skall jag ge?
God mat till presentvinet
Lyckat presentvin
Delikata ätbara julklappar
Rödvin som gåva? Läs våra tips!
›
Drycker som hobby
Så väljer du ett vinglas
Öltyperna underlättar val av dryck
Ciderrelaterade ord
Cider frågesport
Nu säljs produkter i den uppskattade glasserien Riedel till utförsäljningspris!
Dekantera vinet – och njut mer av det
Så här ordnar du en provning hemma
Kvalitetsförslutare håller vinet fräscht
Hur identifierar jag defekt vin?
Barutrustning – fixa en egen hembar
Hur inverkar flaskans kork på dryckens kvalitet? Läs om olika typer av förslutning!
Fotografera mat och dryck med mobiltelefon – så här lyckas du med bilderna
Hur länge håller ett boxvin?
›
Sällskap och umgänge
Lättare njutning
Färdkost för en vinterutflykt
Glöm inte de goda alkoholfria alternativen
Vin i behändiga småflaskor
›
Matlagning
Alkohol i maten
Hur använda överbliven dryck?
Glöggens nya liv
Konservering bevarar sommarens smaker
Alkohol i matlagningen – nya smaker och aromer
›
Fest
Skål för självständigheten!
Hur beräknar jag åtgången på drycker
Bevara bubblorna ända till glaset
ABC för skåltal
Rätt dryck till buffén
Lyckad meny för en festlig middag
Fräsch bärbål
Mousserande nyårsvin för alla smaker
Det lackar mot påsk
Drycker till valborg och första maj
Festtips
Vad servera till kräftor
Vilka drycker till grillmat?
Hur äter man kräftor?
Fryspunkten för alkoholdrycker
Bål och bålkalkylator
Tips inför halloweenfesten: mat, dryck, dukning och dekoration
Bålskål av pumpa - gör så här
20 julklappstips som fungerar
Dukning – läs tipsen
Lyckad placering
Vad betyder klädkoderna: frack, smoking och mörk kostym
Grattis 100-åriga Finland!
Idéer till alla hjärtans dag
Mat- och dryckestips för vårens stora smakfest, påsken
Planerar du bröllop? Tips på drycker till den stora festen
Olika stora champagneflaskor, även jättar
Dessertvin till julens smaker
Vad ska jag servera på trettondagen?
Läcker kvinnodag!
Servettvikning – så här viker du tre klassiker
Tips för val av bubbel
Dryckesrekommendationer för midsommarbordet
Bubbeldrinkar för sprudlande fester – lätta recept och tips
Vin till skinkan och julens övriga läckerheter
Julbordets drycker
Alla hjärtans dag
Checklista för dig som ska köpa skinkvin
Dessertviner till julens smaker
Drycker till grillmat
En kväll med goda vänner
Glöggtiden börjar
›
Grillfest
Marinader till sommarens grillfester
Nypotatis och sill – vad dricker man till?
Kräftor och andra läckerheter
Kräftskiva
Vilken dryck till nyårsfesten?
Vilka drycker till julmaten?
Jul
›
Smakernas värld
›
Personer
Matkulturens väktare
Noora Rätys framgångsrecept
Jaanus Juss – skaparstaden Telliskivis grundare
På besök i komikern Ali Jahangiris kök
Lappland är en inspirationskälla för restaurangägaren
Toni Toivanen på Noma
Caj Bremer – fotograf och fiskare
MasterChef Joonas pizza med kallrökt lax
Tertin kartano – före sin tid
Popartisten Alex James ostsås
Samuil Angelov kombinerar mat och dryck
Ulla Koski – och hela Finland bakar
Vera Jordanova – lycklig äventyrare
Master of Wine blir hänförd av champagne
Tommi Kinnunen kockar mat på vedspis
Virpi Mikkonen: Ät gott och må bra
Jari Vesivalo – Kockarnas kock 2016
Elina Innanen är vegan och påverkare
Satu Silvo väljer vegetariska rätter
Maija Silvennoinen föredrar lokalt producerad mat
Riku Rantala lagar läcker mat av basråvaror
Samuli Karjulas skördetidskalender presenterar säsongens vegetabilier
Expedit Katarina Forsell på Östermalms Alko i Borgå ger tips
På evenemangstorget i Alkobutiken i köpcentret Sello i Esbo
Sanna Rahkonen: ”Kockjobbet sade klick”
Ett tomt skåp inspirerar Ossi Paloneva
Alkos verkställande direktör Leena Laitinen trivs med att jobba nära konsumenten
Taina Vilkuna: "Den finländska vinkulturen utvecklas snabbt"
Henri Alén: ”Finländsk mat har exportvärde”
Kari "Kape" Aihinen är en ambassadör för finländsk vardagsmat
Meri-Tuuli Väntsi uppskattar finländsk mat
Junior MasterChef Otto Leskinen började laga mat som 3-åring
Marcos Gois, kock och krögare, född på Madeira: ”Min farmor är öns bästa kock”
Mona ”Kakkumuija” Tähtinen bakar underbara glutenfria tårtor
Barmästaren, företagaren och grundaren av Helsinki Drink Festival Mika Koivula: ”Drink less but better”
Från Nordsjö till Wachau
Musikern Kasmir – mellan mat och musik
Tuomo Suoranta från restaurang Skiffer inspireras av Östersjön
Markus Rydenfelt blev kock av en händelse
Anni Hautala trollar mat av allt hon finner i skafferiet
Jyrki Katainen lagar mat på naturens villkor
Johanna Kohvakka från From Waste to Taste
Heini Riitahuhta – Arabias disciplinerade stämningsmänniska
Jonna Sinkkonen – från cellbiolog till kaféföretagare
Konstnär Anna Retulainen: Trädgården ger mig tid och ro att samla tankarna
Jenny och Jussi Kurkela tillreder säsongsmat i sin restaurang i Uleåborg
Mika Rampa ger ny piff åt traditionsrätterna
Tuulia Järvinen grundade företaget Venner för att alla skulle få näringsrik vardagsmat
Ella Kanninens inställning till mat har förändrats i Italien
Taneli Lehtonen är Finlands bästa sommelier
Otso Sillanaukee: Nollsvinn som livsstil
Kirsi Alm-Siiras favoriträtt är en kombination av batat och marshmallows
Mickael Viljanen lotsar restaurang med två Michelinstjärnor i Dublin: ”Mat och matlagning har alltid legat mig varmt om hjärtat”
Jorma Uotinen älskar champagne och kranvatten
Lyckad risotto! Läs författaren Outi Pakkanens tips!
Energi i norr
Philip Teirs privata stunder i köket
”Det är ett sant nöje att kunna imponera med mat.”
Med passion bakar Ari de Carvalho, på surdegens villkor
Matilda Castren har framgång
›
Mattrender
Etiskt producerat kött direkt från gården
Mexikanska fläktar: majs, chili och bönor
Mat som skapar en identitet
Peruanska köket fascinerar
Snabbmatens nya liv
Det eldiga och trendiga koreanska köket
Äppelpaj utan äpplen
Champagnepicknick i parken
Pumpa och rotfrukter andas skördetid
Lättbakad raw food-tårta med jordgubbar
Goda drycker till gryträtter
Citronen väcker alla sinnen
Finland fyller 100 år: Gemensamma måltider under jubileumsåret
Skål för inhemsk fisk
Moderniserade traditionsrecept
Länge leve finländsk råg
Så här har finländarna ätit under hundra år
Roligt med rödbeta
Strömmingen till heders: marinerad strömming på tre sätt
Så här lagar du sushi: maki, nigiri, sashimi, chirashi och temaki
Medelhavets mat andas tradition och lokalt producerade ingredienser
Den mångsidiga memman – prova i köttbullar, i desserter och med olika drycker
Läcker sparris på olika vis
10 tips för lättare sommarmat
Vilda örter och grönsaker på tallriken
Vad är sous vide eller vakuumtillagning?
Vegansk måltid – så här ersätter du köttet, ägget och mjölken i maten
Julborden världen över
Inhemsk fisk – tillredningstips
Så här lockar du fram chokladens smaker
Dryckestips för alla smaker - Asien
Njut av läcker potatis – tips och recept!
Mattrender från Milano
Grillning av lax – två tips på snabb tillredning
Dryckestips för alla smaker - USA
Vegetabilier – Läs våra tips om hur du kan utnyttja de nyttiga grönsakerna och rotfrukterna
Norden
Äppelsorter – läs om äpplen och äppeldelikatesser
Julhälsningar från världen
10 x lätt och snabb matlagning
Så här tillagar du förmånlig och klimatvänlig mat
Smakupplevelsen är multisensorisk
Årets populäraste recept
›
Vinernas värld
Mångsidiga Veneto
Grönt vin
Druvplockare i Argentina
En sann klassikerregion: Bordeaux
Spännande mörka druvor
Sagt om champagne
De renlinjiga vinernas Alsace
Smakfulla Riesling
Växande vinländer
Den nya skördens lätta beaujolais nouveau-viner
Sherry – en matvänlig vintyp
Vad gör vinet till premiumvin?
Dagens England är känt för sitt mousserande vin
Vackert mousserande rosévin
Vad är sake och till vilken mat passar drycken?
Toppviner från Bordeaux
Koll på dessertvinerna
Österrike – vinlandet i hjärtat av Europa
Italiens viktigaste vinområden – Bli förtjust i italienska viner!
Vinrankornas uppbindning – en kort introduktion
Så här kombinerar du rödvin och mat – läs expertens tips!
Vinförfalsking kan vara ett lockande brott
Hur och var uppkom äkta champagne?
Vilken är skillnaden mellan cava och prosecco?
Vinets socker kommer från druvorna
Trenddruvan Pinot Noir heter Spätburgunder i Tyskland
10 skäl att förälska sig i Amarone
Italiens mousserande viner charmar
Portugals viner & vinregioner – 9 fakta om det havsnära vinlandet
Sydafrikas viner och vinregioner – toppviner från Afrikas sydspets
›
Ölens värld
Mjukt maltiga oktoberfestöl
Oktoberfest – kungen bland ölfestivaler
Lagstiftningen förklarar ölsortimentet i Sverige
Vad är saison?
Mat och öl i kombination
Öltermer
Så får du ut mer av ölet
Småbryggerier och deras öl
Öl är en utmärkt juldryck – tips för julbordet
Mikrobryggeriernas konststycken
Humle ger ölet nyanser
Sommarens ölstilar: syrligt och fruktigt
Malten ger ölet struktur
Påskens fylliga måltidsöl
Cider med genuin smak
Amerikanskt öl – en lek med humle
Alkoholfritt öl är trendigt i London
Vad är glutenfritt öl?
Lyckad ölprovning hemmavid
Alkos nya sommaröl och cider bjuder på frisk syrlighet
Julens säsongsöl anno 2020
›
Dryckestrender
Nya drycker till brunch
Rosévinet blev trendig terrassfavorit
Nya varma drycker utmanar mintchokladen
Värmande glögg för kyliga kvällar
Trendiga varma drycker
Eftermiddagsteet är kärnan i den brittiska tekulturen
Rosévin hör sommaren till
Rosévinet är trendigt och mångsidigt
Drycker till svamp
Intresset för öl gör att cider blir populärare
Ekologisk cider vinner terräng
De inhemska bärvinerna har potential att erövra världen
Lättare dryckesval
Idéer för vinterns varma drycker
Alkoholfri upplevelse med mocktail
Veganska viner
Minimera matsvinnet med expertråd
Välivesi – varva med vatten
För sommarens mys och fester
Roséviner är trendiga och mångsidiga
Söt inhemsk likör av hög kvalitet
Mocktail – alkoholfri favoritdrink
Så här inverkade corona på vinproduktionen under 2020
›
Dryckernas historia
Rioja- och bordeauxvinernas gemensamma historia
Champagnens historia
›
På resa
Bordeaux – ungdomligare än sitt rykte
Annorlunda resa till Spanien: Riojas bästa viner
Rhône med långa traditioner
Malbec njuter av svala Mendoza
Pinotage: Sydafrikas egen druva
En resa till champagnens hemtrakt
Det bästa från Piemonte
Vindistriktet Ribera del Duero
Vindistriktet Barossa
Riesling från Moselområdet och Rheingau
De tusen aromernas Toscana
Douro är portvinets hem
De behagliga vinernas Rioja
Champagnens källa
Nya Zeelands livliga och mångfacetterade viner
Gammalt och nytt i Veneto
De stora vinernas Barossa
Mosel – ett fascinerande och varierande vinområde
Nya Zeelands aromrika viner
Argentina bjuder också på annat än Malbec
Chile – ett mångsidigt vinland
Navarras viner andas både tradition och nutid
Mångsidiga och betagande Piemonte
Väst-Australiens kvalitetsviner är på uppgång
Kalifornien är USA:s vindelstat
Finländskt bärvin är av världsklass
Vad är trendigt inom rödvin?
Bli bekant med vinområdet Sicilien
Queens – New Yorks trendiga matcentrum
Mousserande vin av olika slag: fransk crémant, spansk cava och corpinnat och italiensk prosecco
Rheingau och Mosel i Tyskland är kända för sina nyanserade rieslingviner
Etiketten
›
Handla och tjänster
›
Handla i butik
Öppettider
Vem får köpa?
Betalningsmedel
Flask- och burkåtervinning
Taxfree
Lär dig att säga nej
Webbeställning i en Alkobutik
Defekt produkt
Vanliga frågor och svar: Inköp under coronavirusepidemin
›
Handla i webbutik
Välkommen som kund i Alkos webbutik
Specialbeställningar
Skräddarsydd beställning
Webbutikens leveranstider
Alkos uthämtningsplatser kompletterar Alkos servicenät
Webbeställning i en Alkobutik
Mobilapp - Närliggande tjänster. Var du än befinner dig.
Beställ gåvor
›
Företagskunder
Välkommen till Alkos webbutik
Webbutikens leveranstider för företagskunder
Avhämtning av tomflaskor
Företagsgåva
Skräddarsydd beställning
Kreditkund
Öppna ett företagskonto via kundtjänst
Servering och försäljning av alkohol
›
Kundtjänst
Ge respons
Hur lyckades vi
Feedback till butiken
›
Ansvarsfullt
›
Alkohol och hälsa
Riskgränser för alkohol
›
Fri från alkohol – hur minska alkoholkonsumtionen och sluta dricka
Alkos Tipskort för den som känner oro innehåller kontaktuppgifter till sakkunnig hjälp inom drogarbete
Alkohol – vad är det?
Alkoholskador och alkoholrelaterade sjukdomar
Alkoholdrycker kan orsaka allergiska reaktioner
Kalorierna i alkohol
Läkemedel och alkohol kan ha otäcka interaktioner
Alkohol och idrott passar inte ihop
Alkohol och sömn – alkohol är inte någon bra sömnmedicin
Äldre och alkohol – är alkohol lämplig för äldre?
Alkohol och depression – alkohol förvärrar symptomen på depression
Att dricka vatten ger fördelar som inga andra drycker kan ge
Alkohol lämpar sig inte för ungdomar
Berusningstillstånd – så här påverkar alkohol hjärnan
Vad beror baksmälla på?
Hur alkohol förbränns och försvinner från kroppen
Alkoholbruk kan leda till akut alkoholförgiftning
Hur ställa sig till ungas drickande och diskutera saken tillsammans?
›
Alkoholskador i vardagen
›
Låt oss göra barnens hobbyer till en tid utan alkohol
I idrott för barn och unga finns inte plats för alkohol
Alkohol och graviditet passar inte ihop
Att köra ett fordon redan efter en liten mängd alkohol utgör en risk
Roderfylleri är ett brott – båtliv på nykter fot är säkrast
Styrstångsfylleri är en risk i trafiken
Inte en droppe, utan en vana
Alkohol på arbetsplatsen – bra jobb nyktert
Alkohol och sol – kom ihåg vatten och solskydd
›
I sällskap av barn – barn förstår inte vuxnas alkoholkonsumtion
Förälder och alkohol – är jag omedvetet en riskkonsument?
Glasskör barndom – upplevelserna av vuxnas alkoholkonsumtion försvinner inte
I sällskap av barn – barn förstår inte vuxnas alkoholkonsumtion
Spelet Lydia lyfter fram alkoholvanornas följder för barn
Den bästa hjälpen mot ensamhet är kontakt med en annan människa
›
Produktens hållbarhet
Nya förpackningsfläktar: lätt och miljövänligt
Ett grönt val -symbolerna ger miljöinformation om drycken
Ta vara på materialet – sortering och återvinning av dryckesförpackningar
Etisk hållbarhet – mänskliga rättigheter, arbetsrättigheter och goda arbetsförhållanden i Alkos inköpskedja
Produktionen av alkoholdrycker belastar miljön
Förpackningsmaterialet för drycker medför stora klimatkonsekvenser
Klimatförändringarna hotar vinindustrin
Symbolen Etiskt visar att människors välbefinnande beaktas
›
Företagsansvar i Alko
FN:s mål för hållbar utveckling på Alko
Miljöansvar går ut på övergripande riktlinjer och dagliga ekologiska åtgärder
›
#nofilter-blogg
#nofilter: Drick mindre, så mår och sover du bättre
#nofilter: Går det att kommunicera ansvarsfullt om alkohol?
Alko på Rusmedelsdagarna – hot eller möjlighet?
Alkoholen utgör fortfarande en stor del av studentkulturen
Alkos grupp av provsmakare upptäcker defekter
Alla bryr sig?
Annorlundaskapet tyngde min barndom – först nu vet jag att jag klarar mig
Arbetstagarnas organisationsfrihet förverkligas inte alltid i praktiken
Bra fostran är bästa rusmedelsfostran
Ekomärkning betyder inte att produkten är fri från tillsatsämnen
Grilla fisk – det gillar också Östersjön
Gröna vinoptioner
I idrott för barn och unga finns inte plats för alkohol
Lydia – De värsta monstren finns inte alltid i sagorna
Lydias spritdränkta barndom
Om miljön fick bestämma, hur skulle vinet förpackas
Retfullt att köpa en plastpåse?
Skål? Är det fel att låta en utvecklingsstörd person köpa alkohol?
Ta seden dit du kommer? I det allt mer mångfaldiga Finland kräver också rusmedelsfostran känsla för kulturskillnader
Tänk om de igen börjar
Tårtor och bubblande dryck
Vardagen marineras i smyg
Övervakning av försäljningen ger spelregler för alkoholförsäljningen
Missbrukarmammor behöver stöd och inte skuldbeläggning
Ungdomar i korstryck från olika alkoholkulturer
›
Alko AB
›
Om Alko
›
Bolagsstyrning
Styrelse
Förvaltningsrådet
Ledningsgrupp
Bolagsstämma
Lagstiftningen
Historia
›
Ansvarsfull alkoholförsäljning
Övervakning av försäljningen ger spelregler för alkoholförsäljningen
Årsberättelse
›
Service i världsklass
Kvalitetskontroll – kvalitet uppstår inte slumpmässigt
Från idé till praxis – agila innovationer som testas
Alko betjänar smidigt via alla kanaler
Kundernas åsikter utgör en viktig del av utvecklingen av Alkos service
›
Verksamhetsprinciper
Förvaltningsprinciperna
Våra etiska principer
Hur väljer Alko sina produkter?
›
Butiksetableringar
Sökning efter butikslägen
›
Rekrytering
Säsongjobb under sommaren och kring jul
Detta är Alko
Sortimentsmästaren inspirerar arbetsgemenskapen och vill hela tiden lära sig nytt
Valtteri Salmivalli, studerande och försäljare, inspireras av kundtjänst och den fina arbetsgemenskapen
Laboratoriechef Eeva-Maria Rintala: Ansvarsfullheten gäller även vin
Olli Mikkonen från Alkos avdelning för kvalitetskontroll både fotograferar och provsmakar
Iida Seppälä väljer favoritviner i allas smak
Jakobacka fick en egen Alkobutik
Karelsk byakultur även hos Alko
›
ACL
Analyser
›
Kontaktuppgifter
Huvudkontoret och regionkontor
Kommunikation och marknadsföring
Laboratoriet för alkoholkontroll
Servicenummer
Årsberättelse
  • Skip to main content
  • Produkter
  • Butiker
  • Dryck & mat
  • Handla & tjänster
  • Ansvarsfullt
  • Alko Ab
  • SV
    • FI
    • EN
  • Logga in
    • Mitt konto
  • Varukorg

Sök från produkter

X

    MenyerSolig sommar!

    Solig sommar!

    Trolla fram en fräsch cocktailbuffé av bekanta råvaror! De skandinaviska läckerheterna ger feststämning, smakar sommar och är lätta att tillreda.

    Förrätter

    20.04.2018 Recept
    Crème Ninon
    Vill du ha något varm till förrätt kan du tillreda en vackert grön soppa på färska ärter dvs. Crème Ninon.
    20.04.2018 Recept
    Skagenröra på sallatsblad
    I receptet används hela räkor med skal. Det tar en stund att skala räkorna, men slutresultatet är värt besväret.

    Huvudrätter

    20.04.2018 Recept
    Råkorvssnurror
    Korvsnurrorna lämpar sig perfekt för buffébordet eller som coctailtilltugg.
    20.04.2018 Recept
    Flatbread med renkött
    Den pizzaliknande bottnen fylls med kallrökt renkött och ost.

    Efterrätter

    08.05.2014 Recept
    Britatårta
    I dagens tappning gräddas degen till fluffiga tårtbottnar i lösbottenformar.
    ANVÄNDARVILLKOR
    BESTÄLLNINGS- OCH LEVERANSVILLKOR
    DATASKYDDSBESKRIVNING
    KAKOR
    REGISTRERA DIG
    REGISTRERA SOM FÖRETAG
    SORTIMENT
    © Alko 2020. Alla rättigheter förbehålles

    SAMMANDRAG AV VARUKORGEN✕

    Loading spinner

    Logga in.

    REGISTRERA DIG
    Är du företagskund?
    Har du glömt lösenordet?

    Har du glömt lösenordet?

    Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.

    Nödvändig information

    Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?

    Skriv in en korrekt e-postadress

    En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post

    Jag vill använda min konto som:

    Välj serveringstillstånd