Tillbaka
Recept

Brunchpizza

Brunchpizza

40 min
3 personer
40 min
3 personer

Vilket blir resultatet när man kombinerar frukost­ingredienserna yoghurt, skinka och ägg? Läcker brunchpizza för alla smaker, naturligtvis.

Ingredienser
  • 1,5 dl vatten


  • 15 g färskjäst

  • 0,5 tsk salt


  • 2 msk olivolja


  • ca 3 dl vetemjöl

Fyllning

  • 3 msk tjock turkisk yoghurt

  • 12 skivor lufttorkad skinka eller kallrökt lax

  • 250 g mozzarella

  • 250 g körsbärstomater

  • 4 dl bladspenat

  • 1,5 dl nyriven parmesan

  • flingsalt, svartpeppar mald i pepparkvarn

  • 3–6 ägg

Tillredning
  1. Lös upp jästen i ljummet vatten. Slå i saltet, oljan och mjölet. Knåda och kavla ut degen och låt den stiga till dubbel tjocklek (ca 30 min).

  2. Slå på ugnen (+250 °C). Tryck ut gasbubblorna ur degen och kavla ut den till en stor, tre medelstora eller flera små pizzabottnar. Placera bottnarna på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.

  3. Bred ut yoghurten på pizzabottnarna och lägg därefter på skinka eller lax, mozzarellaskivor, tomater och spenat (spara en del av spenaten till serveringen). Strö riven parmesan, salt och svartpeppar på fyllningen. Knäck önskat antal ägg över pizzorna (genom att vika degkanten uppåt undviker du spill på bakplåten).

  4. Grädda pizzorna 5–15 minuter i ugnen. Gräddningstiden beror på pizzornas storlek och ugnens effekt. Dekorera de färdiga pizzorna med bladspenat.