Tillbaka
Recept

Pocherade ägg

Glutenfri
Laktosfri

Pocherade ägg

Glutenfri
Laktosfri
10 min
4 personer
10 min
4 personer

Ett pocherat ägg uppiffar avokadobrödet, men smakar gott som sådant till exempel på brunchen.

Ingredienser
  • 4 rumsvarma ägg

  • ca 1,5 l vatten

  • 1 msk spritättika

  • 2 tsk salt

Tillredning
  1. Knäck äggen i var sin kopp. Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt ättika och salt. Låt vattnet puttra på medelhög värme. Virvla upp vattnet i kastrullen med t.ex. en slev.

  2. Låt ägget försiktigt glida ner i vattnet. Håll koppen så nära vattenytan som möjligt. Låt koka i cirka 3 minuter. Lyft upp äggen ur kastrullen med en hålslev. Jämna ut kanterna om det behövs.

Recept Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen