Avokadobröd är enormt populära också utanför Australien. Den här trenddelikatessen uppiffad med ett pocherat ägg är garanterat brunchbordets okrönta drottning.
Kolla receptet >
Ett ögonblick…
Ett pocherat ägg uppiffar avokadobrödet, men smakar gott som sådant till exempel på brunchen.
4 rumsvarma ägg
ca 1,5 l vatten
1 msk spritättika
2 tsk salt
Knäck äggen i var sin kopp. Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt ättika och salt. Låt vattnet puttra på medelhög värme. Virvla upp vattnet i kastrullen med t.ex. en slev.
Låt ägget försiktigt glida ner i vattnet. Håll koppen så nära vattenytan som möjligt. Låt koka i cirka 3 minuter. Lyft upp äggen ur kastrullen med en hålslev. Jämna ut kanterna om det behövs.
Recept Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen