Tillbaka
Recept

Bättre friluftsrisotto med mörtkonserv

Bättre friluftsrisotto med mörtkonserv

40 min
4 personer
40 min
4 personer

“Peltsis” succérecept, friluftsrisotto, gör du enkelt av några ingredienser. Packa några rotsaker i ryggsäcken: en bit rödbeta och kålrot, kryddor och en mörtkonserv. Vill du lyxa till det kan du lägga till parmesanost och färsk koriander.

Ingredienser
  • 5 dl vatten

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • 1 lök

  • 1 (150 g) rödbeta

  • 150 g kålrot

  • 2 msk rypsolja

  • 2 dl risottoris

  • 1 burk (275/195 g) mörtkonserv (tomat & örter)

  • 50 g parmesanost

  • 1/2 kruka färsk koriander

Tillredning
  1. Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt grönsaksbuljongtärningen.

  2. Skala och finhacka löken. Skala rödbetan och kålroten. Skär rödbetan och kålroten i kuber på 1/2 cm x 1/2 cm.

  3. Hetta upp oljan i en panna och tillsätt grönsakerna. Fräs i 5 minuter, eller tills de mjuknat något och fått färg.

  4. Tillsätt riset och fortsätt fräsa en stund. Tillsätt grönsaksbuljongen lite i taget och rör om risotton lätt. Tillsätt mer grönsaksbuljong an efter som den absorberas i riset.

  5. Tillsätt sist mörtkonserven och riven parmesanost. Dekorera med färsk koriander.

Recept Mika Rampa, foto Timo Pyykkö, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström