Baka fylliga söta och krispiga pannpepparkakor i ugnspanna och njut av de bästa sötebröden i lillajulstid tillsammans med getostmousse.
Se recept >
Ett ögonblick…
En fyllig getostmousse smakar himmelskt med pepparkakor. Pröva t.ex. enkla pannpepparkakor.
Bästa drycken med pannpepparkakor och getostmousse är ett fylligt, kryddigt och aromrikt klosteröl. Ett torrfruktigt marsalavin eller ett ljust portvin värmer skönt.
3 dl vispgrädde
300 g färskost av getmjölk
200 g getmjölksost
1 granatäpple
nymalen svartpeppar
Vispa den kylskåpskalla grädden till skum med elvisp. Blanda i färskosten.
Sönderdela getmjölksosten med gaffel och blanda bitarna i vispgrädden.
Halvera granatäpplet och gröp ur kärnorna på hushållspapper. Strö ner kärnorna i vispgrädden och krydda med svartpeppar.
Förvara svalt.
Recept Taina Tellman, foto Arto Vuohelainen