Grillad hjärtsallat med kimchisås

Servera gärna grillad hjärtsallat med eldig hemmagjord kimchisås till fisk, exempelvis till grillad sik på koreanskt vis.

Ingredienser

  • 4 små hjärtsallatshuvuden

Kimchisås

  • 1 krossad vitlöksklyfta

  • 1 tsk riven ingefära

  • 2 msk olivolja

  • 1 msk vinäger

  • 0,5 msk rörsocker

  • 1–2 tsk koreansk gochujang-chilipasta

  • 2 tsk fisksås

Tillredning

  1. Klyv och skölj sallaten. Tillred kimchisåsen: blanda krossad vitlök, riven ingefära, olivolja, vinäger, rörsocker, chilipasta och fisksås i en skål.

  2. Grilla hjärtsallaten ett par minuter, vänd på sallaten under grillningen. Lägg sallaten på ett serveringsfat och stänk på kimchisås. Servera gärna till grillad sik.

Recept Suvi Rüster, foto Elvi Rista, dryckesförslag Anri Lindström/Alko