Hot dog med lök ost och örter

Hot dogs smakar också gott på picknicken. Tillred lök- och örtblandningen på förhand hemma, men grilla korvarna över lägerelden. Läckert!

Ingredienser

  • 6 hot dog bröd eller en lång fullkornsbatong
  • 6 kryddade och köttiga korvar
  • 4 lökar i tunna strimlor
  • 1/2 dl färsk timjan
  • 1/2 dl färsk finhackad rosmarin
  • 1/2 dl färsk finhackad dragon
  • salt, svartpeppar
  • olja för stekning
  • 2 dl grovt riven parmesan
  • dijonsenap

Tillredning

Stek löken mjuk på låg värme. Tillsätt örter och krydda med salt och peppar. Stek korvarna. Värm upp bröden. Stryk lite dijonsenap på brödet, stick in korven och ös på lök- och örtblandningen. Garnera med riven parmesan.

Dryckesförslag
Hot dog med lök ost och örter

En flott hot dog kräver lyxig öl – till exempel strong ale, som rimmar med den fylliga osten.