Sätt exotisk prägel på grisköttet med japansk ponzusås. Servera köttet med gomsmekande ananassalsa – en läcker korsning av sås och tilltugg – gjord på grillad frukt.
Se recept >
Chat
X
Ett ögonblick…
600 g griskassler
1 bananschalottenlök (eller 2 vanliga schalottenlökar)
3 vitlöksklyftor
en liten bit ingefära
1/2–1 röd chili
1/2 dl rypsolja
3–4 msk farinsocker
1 1/2 dl torr syrlig äppelcider
3 msk mörk sojasås
2 stjärnanisar
2 tsk salt
malen svartpeppar
Tärna köttet. Skala och hacka schalottenlök, vitlök och ingefära.
Hacka chilin. Fräs allt i olja i en panna.
Tillsätt farinsocker. När det smält, tillsätt det tärnade köttet och bryn det en stund.
Tillsätt cider och sojasås samt stjärnanis, salt och svartpeppar.
Låt sjuda i cirka en timme tills köttet är färdigt och buljongen har kokat ihop.
Recept Janetta Kivistö/Mika Rampa, foto Kristiina Kurronen, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström