Karamelliserad svamp till risotto
Kombinera djärvt röd, fyllig amarone och svamprisotto.
Ett ögonblick…
Kombinera djärvt röd, fyllig amarone och svamprisotto.
200 g tärnad rensad svamp
150 g skivad rensad svamp
3 msk rybsolja
salt
svartpeppar mald i pepparkvarn
1 skalad och skivad schalottenlök
1 skalad och skivad vitlöksklyfta
2 msk socker
1 msk vatten
2 dl amarone eller annat rödvin
1 dl rödvinsvinäger
2 tsk smör
Börja med att tillreda de karamelliserade svamparna: Stek den tärnade svampen i en matsked olja ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Låt svampen vila en stund.
Bryn schalottenlöken och vitlöken i en msk olja. Slå ihop dem med svampen.
Slå sockret och vattnet i en liten kastrull. Värm blandningen och låt den koka ca 6 min. Tillför rödvinet och vinägern. Koka bort ca hälften av vätskan.
Slå i svamp-lökblandningen och låt den koka ca 3 min.
Stek den skivade svampen i en msk olja och slå den därefter i svamp-lökblandningen. Tillför smör. Täck över blandningen och håll den varm.
Recept på amaronerisotto hittar du här.