Låt kikärtsbullarna rodna med rödbeta. Dessa bullar lämpar sig utmärkt för veganens skördefest.
Se recept >
Ett ögonblick…
En vacker rödbetshummus av smörbönor är ett utmärkt alternativ till traditionell hummus. Den läckra rödbetspastan passar både som dipp och pålägg på bröd. Smörbönspasta gör sig riktigt bra på en bit fröknäckebröd.
Om du mumsar i dig rödbets-smörbönspastan tillsammans med fröknäckebröd, kan du med fördel skölja ner smulorna med en lätt lager – med eller utan alkohol.
Välj gärna rosébubbel som vin. Har du redan provat rosa italiensk prosecco?
1–2 (200 g) rödbetor
1 förp. (400/240 g) färdigt kokta smörbönor
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk korianderfrön
1 tsk salt
½–1 tsk svartpeppar
Koka rödbetorna cirka 45 min. under lock. Låt dem därefter svalna till rumstemperatur.
Skala rödbetorna och klyv ner dem i en matberedare. Även stavmixer kan användas.
Skölj smörbönorna och låt dem rinna av. Lägg bönorna och den skalade vitlöksklyftan i en skål. Tillsätt oljan och kryddorna och mixa blandningen till en homogen pasta.
Recept Mika Rampa, foto Johanna Myllymäki, dryckesförslag Anri Lindström/Alko