Tillbaka
Recept

Rödbetstzatziki

Glutenfri
Vegetarisk

Rödbetstzatziki

Glutenfri
Vegetarisk
10 min
4 personer
10 min
4 personer

Rödbetstzatzikin är läcker både till färgen och smaken. Utmärkt som tilltugg eller dippsås till exempel till hemlagade rågchips.

Dryckesförslag

Vid en kombination där rödbetstzatziki ger söthet, ärthummus känslighet och rågchips kryddighet passar det bra med ett generöst fruktigt och rostat mousserande vin från exempelvis Australien och Sydafrika eller alternativt en fräsch pale ale-öl med mild humlesmak.

Ingredienser
  • 3 dl turkisk yoghurt

  • 2 stora vitlöksklyftor

  • 1 dl finhackad, färsk dill

  • ett par krossade svartpeppar

  • 0,5 tsk flingor av havssalt (t.ex. Maldonia)

  • 1 förkokt, riven rödbeta

  1. Blanda i yoghurten den krossade vitlöken och kryddor. 

  2. Riv rödbetan och blanda i. 

Servera rödbetstzatziki som dipp till rågchipsen.

Text och foto Mari Moilanen, dryckesförslag Selma Wennonen