Rostade grönsaker

Servera gärna rostade grönsaker och en fräsch grönsallad till pork belly.

Ingredienser

  • 1 liten vitlöksklyfta

  • 1 liten zucchini

  • 2 röda paprikor

  • 250 g körsbärstomater

  • 2 msk olivolja

  • flingsalt

  • svartpeppar mald i pepparkvarn

  • 2 msk finfördelad färsk bladpersilja

Tillredning

  1. Skala vitlöken, skär zucchinin i grova strimlor, avlägsna paprikornas stam och kärnor, skiva paprikan och lägg därefter alla grönsakerna i en ugnsform. Slå på olivolja och krydda med salt och peppar.

  2. Rosta grönsakerna i ugn (+ 175 °C) ca 45 minuter. Avlägsna vid behov skalet från paprikan. Garnera med bladpersilja.

Tips! Traditionell klyftpotatis lämpar sig utmärkt till pork belly. Till rätten kan man med fördel servera en klassisk rödvinssås.

Recept på knaprig pork belly hittar du här.