Tillbaka
Recept

Sallad med ugnsrostad paprika

Glutenfri
Vegan

Sallad med ugnsrostad paprika

Glutenfri
Vegan

En välsmakande paprikasallad lagar du enkelt av några råvaror. Krydda de ugnsrostade paprikorna med vitlök och servera dem med andra petiscos – portugisiska tapas.

Dryckesförslag

Portugisiskt vinho verde passar utmärkt som sällskap till sallad med ugnsrostad paprika. Vinet kännetecknas av krispig syrlighet och frisk fruktighet.

Ingredienser
  • 1 röd paprika

  • 1 grön paprika

  • 1 gul paprika

  • 1 vitlöksklyfta 

  • 3 msk jungfruolja

  • 2 msk vitvinsvinäger

  • flingsalt

Tillredning
  1. Klyv paprikorna och avlägsna stammen och kärnorna. Lägg paprikahalvorna på en ugnsplåt med skalsidan uppåt. Rosta dem i ugn (+ 200 0C) under grillmotståndet tills skalen blir svarta. 

  2. Låt paprikahalvorna svalna något och lägg dem i en fryspåse. Låt halvorna svalna helt. 

  3. Skala och strimla paprikorna. Tillsätt riven vitlök, olivolja och vitvinsvinäger. Blanda omsorgsfullt.

  4. Strö flingsalt på salladen. Salladen kan med fördel lagas dagen innan och förvaras i kylskåp.

Foto Johanna Myllymäki, recept Anri Lindström, Alko