Baka fylliga söta och krispiga pannpepparkakor i ugnspanna och njut av de bästa sötebröden i lillajulstid tillsammans med getostmousse.
Se recept >
Ett ögonblick…
De här snacksen kombinerar salt och sött, och kanel gör dem extra juliga. Därför passar de särskilt bra som tilltugg på lillajulsfesten. Pröva salta kanelkolapinnar med getostmousse.
Bästa drycken med salta kanelkolapinnar är ett fylligt, kryddigt och aromrikt klosteröl. Ett torrfruktigt marsalavin eller ett ljust portvin värmer skönt.
1 dl vispgrädde
½ dl farinsocker
40 g smör
1/4 tsk malen kummin
100 g salta pinnar
Smält smöret och sockret i en kastrull på spisen. Rör om tills sockret har löst upp sig.
Tillsätt grädde och kanel och låt koka i 5 minuter.
Häll kolan i ett kärl med smal öppning och dippa de salta pinnarna i kolan. Lägg pinnarna i t.ex. ett dricksglas för att torka med den dippade ändan uppåt.
Recept Taina Tellman, foto Arto Vuohelainen