Sillkaviar

Sillkaviar är ett måste på många festbord. Varför inte bryta en smula mot konvenansen och byta ut den kokta potatisen eller det mörka brödet mot till exempel frasiga potatisplättar?

Ingredienser

  • 3 matjessillfiléer

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 små salladslökar

  • 2 kokta ägg

  • 1 burk (120 g) smetana

  • 0,75 dl majonnäs

  • 1 tsk svartpeppar mald i pepparkvarn

Till serveringen

  • gräslök och rom

Tillredning

  1. Skölj och tärna sillen, skala och krossa vitlöken och finfördela salladslöken. Skala och tärna äggen. Slå ingredienserna i en skål och låt blandningen dra minst 4 timmar, helst över natten.

  2. Servera med potatisplättar eller mörkt bröd.

Dryckesförslag
Sillkaviar

Ölvänner kan välja en frisk, maltig lager.

Champagne eller mousserande vin med fruktighet, citronarom och svagt rostade toner balanserar upp rättens smaker.