Stekt shiitake

Tillred ett behändigt tilltugg av shiitake-svamp exempelvis till en nötig dadel-linspaté.

Ingredienser

  • ca 1 liter små shiitakesvampar

  • 3 msk olivolja

  • flingsalt

  • vitpeppar mald i pepparkvarn

  • 2 msk färsk hackad bladpersilja

  • 1 tsk citronsaft

Tillredning

  1. Rensa svampen och skär den i lämpligt stora bitar. Bryn svampen i het och torr panna tills all vätska har avdunstat. Tillsätt olja och stek svampen tills den får vacker färg.

  2. Smaka av med salt, peppar, persilja och citronsaft.

Tips! Den nötiga dadel-linspaténs doftvärld för tankarna till Mellanösterns trendiga kök. Stekt shiitakesvamp rimmar utmärkt till rätten.

Här hittar du recept på Nötig dadel-linspaté.

Dryckesförslag
Stekt shiitake

Fransk lantcider rimmar utmärkt med lönnsirapens sötma och rosmarinens aromer.

Ölvänner kan med fördel välja en mjuk och aromrik mörk lager.