Brödpinnarna är enkla att göra och du kan till och med använda bröd som torkat lite.
Se recept >
Ett ögonblick…
Nu är det inne med hemgjort knäckebröd. Knäckebrödet kryddat med tranbär formas till stjärnor lillajulen till ära. Servera tranbärsknäckebrödet med t.ex. röra av rökt sik.
En fruktig, milt rostad champagne fullkomligt till tranbärsknäcke toppat med röra av rökt sik. Också ett krispigt humligt IPA-öl eller en fräsch pils harmonierar fint med smakerna hos denna läckerhet.
2 ½–10 dl vetemjöl
1–1 ½ dl rågmjöl
½ dl krossade torkade tranbär
½ tsk salt
70 g smör
1 dl vatten
Värm ugnen till 225 grader. Blanda mjölsorterna och de krossade tranbären med varandra.
Smält smöret.
Blanda mjölet i fingervarmt vatten, tillsätt smält smör och rör om till en jämn massa.
Mjöla bakbordet med vetemjöl, kavla degen till en mycket tunn platta (30 x 40 cm) och ta ut knäckebrödspepparkakor med en pepparkaksform (knäckebröden på bilden är cirka 4 cm i diameter).
Grädda knäckebröden i ugn i 6–7 minuter tills kanterna fått färg.
Låt svalna och servera med röra.