Potato skins är fyllda potatisskal, en populär amerikansk läckerhet. Potatisskalen rostas krispiga i ugn och fylls sedan med ost och bacon.
Se recept >
Ett ögonblick…
De här potatisarna steks i ugn och blir saftiga i bakplåtspapper. Tillred en vegansk sås med rökt paprika som fyllning. Avnjut till exempel till bönbiffar med svampsås.
Ofiltrerat fruktigt och friskt veteöl samt torrt friskt och fruktigt sauvignon Blanc-vin från Chile rimmar utmärkt med aromerna i sås kryddad med rökt paprika.
4 stora potatisar
1 klyfta vitlök
1 burk havrefraiche
en nypa salt
svartpeppar mald i pepparkvarn
0,5–1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk ättika
en nypa socker
(glutenfria rostade lökflingor)
Ställ ugnen på 200 °C. Tvätta potatisarna väl. Skär kryss i potatisarna och linda in dem en och en i bakplåtspapper och tvinna ändarna som ett godispapper. Rada knytena i en ugnsform och stek i ugn cirka en timme.
Sås med smak av rökt paprika: Skala och pressa vitlöksklyftan i havrefraiche. Rör i kryddorna i såsen. Låt kryddorna dra svalt en timme. Servera med lökflingor till ugnspotatis.