Vegansk senapssill lagas av bruna champinjoner och passar utmärkt exempelvis på familjens julbord.
Kolla receptet >
Ett ögonblick…
Vegansk löksill lagas av bananschalottenlök, som samlar söt smak under kokningen. Sillen passar exempelvis utmärkt på familjens julbord!
8 (200 g) bananschalottenlökar
2 msk rypsolja
2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl vatten
1/2 dl socker
1/2 tsk salt
10 hela kryddpepparkorn
2 lagerblad
Skala bananschalottenlökarna och skär dem på längden i halvor och större lökar i fyra bitar.
Lägg lökbitarna i en kastrull. Mät också upp de övriga ingredienserna i kastrullen och koka i cirka 2–3 minuter.
Lyft kastrullen från plattan och låt svalna till rumstemperatur.
Ställ i kylskåp och låt stå och dra i minst tre timmar eller över natten.
Tips: Servera tillsammans med andra veganska sillar, som vegansk vitlökssill och vegansk senapssill.
Recept Mika Rampa, foto Antti Vettenranta, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström