Tillbaka
Recept

Vegansk vitlökssill av aubergine

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan

Vegansk vitlökssill av aubergine

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan
3 hrs 30 min
4 personer
3 hrs 30 min
4 personer

Vegansk vitlökssill är en läckerhet som lagas av aubergine och havrefraîche.

Dryckesförslag

Veganska sillar trivs i sällskap av öl. Välj en fräsch, ljus, medelhumlad lager eller en grad kraftigare humlad pilsner.

Ingredienser
  • 1 (300 g) aubergine

  • 1/2 tsk salt

  • 1 msk rypsolja

  • 2 vitlöksklyftor

  • 200 g havrefraîche

  • 1 tsk ättiksprit

  • 1/2 tsk svartpeppar

  • 1 dl finhackad gräslök

Tillredning
  1. Skär auberginen i 2 x 5 cm stora bitar och lägg dem i en skål. Strö över salt och låt auberginebitarna svettas i 10 min. Värm oljan i en panna och stek auberginerna i några minuter tills de mjuknat något. Låt svalna.

  2. Skala och finhacka vitlöks­klyftorna. Blanda vitlöken och de övriga ingredienserna till såsen. Vänd ner de svalnade auberginebitarna i såsen. Låt stå och dra i kylskåpet i cirka ett dygn.

Tips: Servera tillsammans med andra veganska sillar, som vegansk senapssill och vegansk söt löksill.

Recept Mika Rampa, foto Antti Vettenranta, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström