Vegansk senapssill lagas av bruna champinjoner och passar utmärkt exempelvis på familjens julbord.
Kolla receptet >
Ett ögonblick…
1 (300 g) aubergine
1/2 tsk salt
1 msk rypsolja
2 vitlöksklyftor
200 g havrefraîche
1 tsk ättiksprit
1/2 tsk svartpeppar
1 dl finhackad gräslök
Skär auberginen i 2 x 5 cm stora bitar och lägg dem i en skål. Strö över salt och låt auberginebitarna svettas i 10 min. Värm oljan i en panna och stek auberginerna i några minuter tills de mjuknat något. Låt svalna.
Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda vitlöken och de övriga ingredienserna till såsen. Vänd ner de svalnade auberginebitarna i såsen. Låt stå och dra i kylskåpet i cirka ett dygn.
Tips: Servera tillsammans med andra veganska sillar, som vegansk senapssill och vegansk söt löksill.
Recept Mika Rampa, foto Antti Vettenranta, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström