Mousserande nyårsvin för alla smaker

Varför inte hälsa 2022 välkommet med en symfoni av ljus, ljud och smaker? Ett spektakulärt fyrverkeri i kombination med ett gott mousserande vin ger nyårsfesten en fantastisk inramning. Oavsett om festen är högtidlig eller avspänd finns det mousserande drycker för alla smaker.

Mousserande vin lämpar sig utmärkt som trevlig avslutning på det gamla året och festlig början på det nya. Nyårsfesten kan göras högtidlig eller avspänd – allt enligt smak och tycke. 

Högtidligt: Hälsa 2022 välkommet med en skål i nyansrik champagne eller något annat mousserande vin av hög kvalitet.

Champagne är inte den enda mousserande festdrycken av hög kvalitet. Goda mousserande viner produceras i flera europeiska och utomeuropeiska länder. Varför inte skänka i en porlande italiensk franciacorta eller ett friskt och nyansrikt mousserande vin från England, Tyskland, ÖsterrikeSpanien eller Nya världen?  

Avspänt: Önska varandra gott nytt år med ett friskt, fruktigt och lättillgängligt mousserande vin till överkomligt pris. Varför inte skåla i trendig prosecco, spansk cavafransk crémant eller någon utomeuropeisk mousserande dryck?  

Mousserande vin rimmar med friska smaker

Som motvikt till den fylliga och mustiga julmaten väljer många att servera lättare mat på nyårsfesten. Mousserande vin rimmar utmärkt med nyårsmatens friska smaker.   

Högtidligt: Fisk, rom, sushi, skaldjur samt lätta fågel- och kötträtter nedsköljda med gott mousserande vin sätter guldkant på nyårsfesten. Varför inte göra festen extra högtidlig med hummer och nyansrik champagne?

Avspänt: Bufféservering är aldrig fel. Torrt mousserande vin rimmar utmärkt med bland annat sallad, piroger, tapas, antipasti, rostbiff och ost.

Mousserande drinkar

Varför inte servera en frisk cocktail baserad på mousserande vin som välkomstdrink på nyårsfesten?  

Högtidligt: Hälsa gästerna välkomna med en lyxig sötsur champagne sour gjord på champagne, citronsaft och socker.  

Avspänt: Den friska cocktailen Hugo, som görs på flädersaft, mousserande vin och mynta, lämpar sig utmärkt som välkomstdrink, aperitif och sällskapsdryck.

Alkoholfria bubblor

Alko har ett brett sortiment goda alkoholfria alternativ lämpade för nyårsfesten. De alkoholfria mousserande vinerna kan med fördel användas som ingrediens i drinkar och cocktails.