Första maj inleder den verkliga bubbelsäsongen. Mousserande vin är den självskrivna drycken att skåla i på vårens och sommarens fester, som skolavslutningar och bröllop. Ett glas bubbel är också populärt för att pigga upp en varm sommardag.
Urvalet av mousserande viner är brett. Välj lämplig dryck enligt typ av fest, maten som bjuds och gästerna!
Champagne – festligt och högklassigt
Champagne är endast mousserande vin tillverkat i regionen Champagne i Frankrike. Det är av hög kvalitet och passar därför speciellt till fina evenemang, men är ändå överraskande mångsidigt. Tack vare sin strama syrlighet och till och med gräddiga drag passar det även utmärkt som dryck till hela måltiden. Champagne står sig också väl med friska och syrliga rätter, som sushi och getost.
Se alla champagneCava – till umgänge och picknick
Spansk cava kallas ofta champagnens lillasyster. I synnerhet i längre lagrade produkter har aromerna liknande rostade och syrliga drag. Cava är en utmärkt sällskapsdryck som också passar bra till plockmat, som tapas. En torr variant är därför ett perfekt val till picknick och brunch.
Se alla cava-viner
Crémant – till skålar och brunch
Franska crémant är ett säkert val till större tillställningar. Det uppskattas vanligtvis av både vinkännare och dem som inte är så vana vid mousserande vin. Crémant bjuds med fördel som skål, aperitif eller till brunch. En klassisk vårkombination är crémant och sparris.
Se alla crémant-viner k