Användning av kakor (cookies)

På den här sidan berättar vi hur Alko behandlar information om användningen av Alkos tjänster med hjälp av cookies och andra liknande tekniker.

Du kan ändra på kakornas inställningar här: Inställningar för kakor

En kaka är en liten textfil som din webbläsare sparar på din dator. Kakorna innehåller en individuell identifikationskod och används till att identifiera och räkna läsarna som har besökt vår webbplats. Kakor används bland annat i mätnings- och undersökningssyfte för att utreda vilken typ och vilken mängd av tjänster som används samt för att utveckla webbplatsen.

Tjänsten använder absolut nödvändiga, funktionella, prestanda och marknad kakor för att möjliggöra Tjänstens funktioner och mätning av Tjänstens användning.

Då du besöker Alkos webbplats är en del av kakorna så kallade absolut nödvändiga kakor, som är nödvändiga för tjänsternas väsentliga funktioner, exempelvis då du lägger produkter i kundvagnen eller använder chatfunktion.

Prestanda kakor betyder mättekniker, till exempel Google Analytics. Mätningen räknar antalet besökare, identifierar möjliga kompatibilitets- och användningsproblem samt utvecklingsbehov. Kakor används också för att identifiera de kundgrupper som använder tjänsten, och att syfta kommunition av tjänsten därefter. Enskilda kunder identifieras inte när kundgrupper är kategoriserad.

Marknad kakor betyder kakor som syftet är att hjälpa oss att rikta Alkos tjänster och för att kommunicera på ett mer personligt sätt. Till exempel, vi kan skapa kategoriserade målgrupper och rikta kommunikation till dem, exempelvis ytterligare information om befintliga och kommande tjänster. Marknadsföringskakor används inte för att marknadsföra enskilda alkoholmärken. De lagrar inte direkt personlig information, men är baserade på unikt identifierande av din webbläsare och internet-enhet. Om du inte tillåter dessa kakorna kommer du att erfara mindre riktade annonser.

Sociala kopplingar

På Alkos webbsidor finns också s.k. sociala kopplingar till tredje parters webbplatser (t.ex. Dela-knappar i Facebook och Twitter) som laddas via de här tredje parternas egna servrar. På de här kopplingar som erbjuds av tredje part tillämpas den aktuella tredje partens användnings- och övriga villkor. Denna social medie tjänster behandla personaluppgifter som personuppgiftsansvarig och passande situationer som gemensamt personuppgiftsansvariga med Alko.

Social medie plattformleverantörer samlar information via sociala kopplingar om registrerades besökta webbsidor. Uppgifter om en registrerad utlämnas endast när den registrerade aktivt delar material via social medie Dela-knappen.

Hantering av kakor

Du kan hantera dina kakainställningar genom att klicka på "Inställningar för kakor" i kakabannern. Senare kan du ändra inställningar i webbplatsens Kakainställningar.

Borttagning av kakor

Du kan också inaktivera användningen av kakor i webbläsarinställningarna. Google Analytics-kakor kan tas bort här. Om du vill inaktivera kakor från marknadsföringsnätverk, som delar information mellan olika nätverk, kan du göra det här.

Om du vill, kan du efteråt ta bort kakor som du har accepterat. Du hittar anvisning för hur kakor tas bort genom att klicka på länken på rätta webbläsare.

Observera att om du nyttjar flera webbläsare, måste kakorna tas bort från varje webbläsare separat.