Webbutikens leveranstider

I vår webbutik får du tillgång till vårt sortiment med över 10 000 produkter, utmärkt kundservice samt läckra tips för kombination av dryck och mat. Leveranser till våra butiker är gratis. 

Leveranstider

Produkter som finns tillgängliga genast levereras inom fyra vardag efter beställningen. Till norra Finland och skärgården sker leveransen senast inom fem vardagar. Du ser vilka produkter som finns tillgängliga genast på deras gröna markering i uppgifterna om tillgänglighet eller i texten under produktbilden. Tillgänglighetsuppgiften kan ändra enligt vald mängd. Företagskunder kan också beställa leverans av produkterna till en viss adress.

Alkos sortiment innehåller också produkter som inte är direkt tillgängliga vid beställningstidpunkten. Sådana produkter har gul markering. Beställningar som innehåller gulmarkerade produkter kan inte lovas en viss leveranstid, eftersom produkternas tillgång varierar. Men även dessa produkter levererar vi så snabbt som möjligt.

Snabbleverans (9 €) inom 1-3 vardagar

Snabbaste leveranstid som du kan beställa för varor som finns tillgängliga genast är 1-3 vardagar. Snabbleveransen sker på en vardag i tiotals butiker i huvudstadsregionen, Tammerfors, Åbo, Lahtis och i dessa städers närområden. Du ser om din butik ingår i ett område med endagsleverans när du vid kassan har gått vidare till att välja leverans- och betalningssätt. Du kan också smidigt be att få närmare information om snabbleveransområdena via kundtjänstens chat. Till norra Finland och skärgården sker leveransen senast inom tre vardagar. Snabbleveransens pris är 9 euro.

Leverans till uthämtningsplats (9 €)

På en del av de orter där Alko inte har en butik kan produkter beställas i Alkos webbutik till uthämtningsplatser. Uthämtningsplatserna är Alkos lokala samarbetspartner som på Alkos vägnar kan överlämna alkoholdrycker som beställts i Alkos webbutik. Du kan beställa varor som finns tillgängliga genast till en uthämtningsplats på 2-3 vardagar, beroende på område. Du ser om din uthämtningsplats ingår i ett område med leverans på två eller tre vardagar när du vid kassan har gått vidare till att välja leverans- och betalningssätt. Om beställningen innehåller gulmarkerade produkter levereras den så snabbt som möjligt.

Kontrollera leveransdagen

Du ser den uppskattade leveransdagen när du gör beställningen och vid kassan har gått vidare till att välja leverans- och betalningssätt. Leveransdatumet ser du också på beställningsbekräftelsen och i Mitt Alko. Om beställningen innehåller produkter som inte genast finns tillgängliga till den valda mängden i webbutiken, kan ingen exakt leveransdag ges för beställningen. I så fall levereras beställningen inom uppskattningsvis 5-10 vardagar.

Sista beställningsdatum för leverans innan påsk

Gör beställningen före:

  • Snabbleverans (9 €) – beställ senast 29.3. måndagProdukterna som hinner fram till påsken känns igen av den gröna i lager texten i köpkorgen eller på produktbeskrivningen. Obs. Kontrollera leveransdagen, för norra Finland och skärgården var sista beställningsdatum 28.3. Du ser den uppskattade leveransdagen när du gör beställningen och vid kassan har gått vidare till att välja leverans- och betalningssätt. 

Produkter >

Kontaktuppgifter för kundtjänsten
Du kan kontakta kundtjänsten
må–fr 9–21 och lö 9–18