Konjakit

Konjakit ovat tynnyrikypsytettyjä viinistä tehtyjä väkeviä juomia, jotka sekoitetaan useasta eri tisleestä.

Konjakit ovat alkuperämerkittyjä ja tulevat Länsi-Ranskasta Cognacin alueelta.

VS-konjakit

Vähintään 2 vuotta kypsytettyjä, kepeitä ja hedelmäisiä.

Tarjoillaan avec-juomana tai drinkkisekoituksissa.

VSOP-konjakit

Vähintään 4 vuotta kypsytettyjä hedelmäisiä, mausteisia ja tammisen vaniljaisia.

Tarjoillaan avec-juomana tai digestiivinä aterian jälkeen.

XO-konjakit

Vähintään 6 vuotta kypsytettyjä, kuivatun hedelmäisiä ja aromikkaita.

Tarjoillaan avec-juomana tai digestiivinä aterian jälkeen.

Muut konjakit

Kolmiportaisen ikäluokittelun ulkopuolelle jäävät konjakit.

Tuoksuja ja makuja

Hedelmäinen

Erilaisia tuoreita hedelmiä muistuttava aromi

Kuivahedelmäinen

Kuivattujen hedelmien tiivistynyt aromi

Yrttinen

Erilaisten maustekasvien aromeja

Tamminen

Selvä vanhan tammipuun aromi

Setripuinen

Erittäin hienostunut tammikypsytyksestä johtuva aromi

Kaakaoinen, vaniljainen

Paahdetusta tammitynnyristä tulevia aromeja