Konjakit

Konjakit ovat tynnyrikypsytettyjä viinistä tehtyjä väkeviä juomia, jotka sekoitetaan useasta eri tisleestä.

Konjakit ovat alkuperämerkittyjä ja tulevat Länsi-Ranskasta Cognacin alueelta.

VS-konjakit
  • VS-konjakit ovat vähintään 2 vuotta kypsytettyjä, kepeitä ja hedelmäisiä.
  • VS-konjakit tarjoillaan avec-juomana tai drinkkisekoituksissa.
VSOP-konjakit
  • VSOP-konjakit ovat vähintään 4 vuotta kypsytettyjä hedelmäisiä, mausteisia ja tammisen vaniljaisia.
  • VSOP-konjakit tarjoillaan avec-juomana tai digestiivinä aterian jälkeen.
XO-konjakit
  • XO-konjakit ovat vähintään 10 vuotta kypsytettyjä, kuivatun hedelmäisiä ja aromikkaita.
  • Tarjoillaan avec-juomana tai digestiivinä aterian jälkeen.
Muut konjakit
  • Kolmiportaisen ikäluokittelun ulkopuolelle jäävät konjakit.

Tuoksuja ja makuja

Hedelmäinen
  • Erilaisia tuoreita hedelmiä muistuttava aromi.
Kuivahedelmäinen
  • Kuivattujen hedelmien tiivistynyt aromi.
Yrttinen
  • Erilaisten maustekasvien aromeja.
Tamminen
  • Selvä vanhan tammipuun aromi.
Setripuinen
  • Erittäin hienostunut tammikypsytyksestä johtuva aromi.
Kaakaoinen, vaniljainen
  • Paahdetusta tammitynnyristä tulevia aromeja.