Eettinen-symboli kertoo ihmisten hyvinvoinnin huomioimisesta

Alkon valikoimassa Eettinen-symbolilla merkitään tuotteet, joiden tuotannossa kiinnitetään erityistä huomiota ihmisten hyvinvointiin.

Eettinen-symboli

Alkon myymälässä ja verkkokaupassa eettisesti sertifioidut tuotteet tunnistat Eettinen-symbolista. Symboli kokoaa alleen eettisiä sertifiointeja, jotka ottavat kriteereissään huomioon erityisesti ihmisten hyvinvoinnin, mutta myös ympäristönäkökulmia tuotannon eri vaiheissa. Sertifioinneissa huomioidaan esimerkiksi järjestäytymisvapauteen, työterveyteen ja -turvallisuuteen, reiluun palkkaukseen, ihmis- ja työoikeuksiin sekä eettiseen liiketoimintaan liittyviä näkökulmia.

Alkon valikoimassa Eettinen-symbolilla merkitään ne tuotteet, joilta löytyy jokin näistä eettisistä sertifioinneista:

Sertifioinnit myöntää ulkopuolinen taho, joka myös valvoo kriteerien täyttymistä ja vastuullisuustyötä. Eri sertifiointien kriteerit eroavat toisistaan. Tarkan tiedon Eettinen-symbolilla merkityn tuotteen sertifioinnista löydät Alkon myymälässä tuotteen hintalapusta tai tuotepakkauksesta sekä Alkon verkkokaupan tuotekortilta.

Tutustu valikoimamme eettisiin tuotteisiin >>

Eettisten sertifikaattien alkuperä on usein kehittyvissä maissa

Eettisten sertifiointien alkuperä on usein kehittyvissä maissa, joissa paikallinen lainsäädäntö on usein heikkoa tai sitä ei noudateta. Kolmannen osapuolen sertifiointi mahdollistaakin asetettujen kriteerien toteutumisen seurannan. Sertifioinnit tarjoavat työkaluja esimerkiksi viininviljelijöille maatalouden alkutuotannossa tunnistettuihin haasteisiin. Lue lisää ihmisoikeuksista Alkon hankintaketjussa.

Miten löydät Eettinen-symbolilla merkityt tuotteet?

Myymälässä löydät tuotteen hintalapusta Eettinen-symbolin, kun tuotteella on jokin tällä sivulla listatuista eettisistä sertifioinneista. Lisäksi eettisten tuotteiden hintalaput on usein merkitty turkoosilla taustavärillä. Hintalapun lisätiedoista löydät tiedon siitä, mikä sertifiointi tuotteella on.

Verkkokaupassa tuotteen tuotekortilla näet Eettinen-symbolin, kun tuotteella on jokin tällä sivulla listatuista eettisistä sertifioinneista. Tuotteen lisätiedoista löydät tiedon siitä, mikä eettinen sertifiointi tuotteella on. Verkkokaupassa voit etsiä Eettinen-symbolilla merkittyjä tuotteita hakusuodattimien Vihreät & eettiset -välilehdeltä.