Lahjakortit yritysasiakkaille

Alkon lahjakortti on uudistunut maaliskuussa 2023. Valikoimastamme löytyy nyt myös sähköinen lahjakortti, jonka voit ostaa näppärästi Alkon verkkokaupasta ja lähettää tervehdystekstin kera lahjansaajan sähköpostiin. Lahjakortin voi ostaa myös kaikista Alkon myymälöistä. Uudistunut lahjakortti käy maksuvälineenä sekä Alkon myymälöissä että verkkokaupassa.

 • Lahjakortin arvoksi voi valita 5–1000 €. 

 • Lahjakortti on voimassa 25 kk latauspäivästä. 

 • Alkon lahjakortin saldon voit tarkistaa osoitteessa alko.fi/lahjakortti, Alkon myymälöissä tai ottamalla yhteyttä Alkon asiakaspalveluun. 

 • Lahjansaaja voi käyttää lahjakortille ladatun summan osissa tai kerralla Alkon myymälöissä ja Alkon verkkokaupassa. Ennen 1.3.2023 ostetut lahjakortit eivät käy maksuvälineenä Alkon verkkokaupassa. 

Osta lahjakortti 

Sähköisen lahjakortin ostaminen

 • Sähköisiä lahjakortteja voi ostaa osoitteesta alko.fi/lahjakortti.  

 • Yhdellä tilauskerralla voi ostaa max. 200 lahjakorttia. Tätä suuremmista tilauksista tulee tehdä uusi tilaus. 

 • Useamman vastaanottajan voi lisätä tilaukseen erikseen ladattavan tiedoston kautta. Katso mallipohja vastaanottajien lisäykseen.

 • Sähköisen lahjakortin voi lähettää vastaanottajalle heti tai valittuna ajankohtana. 

 • Tilauksen voi maksaa verkkopankissa, maksukortilla, laskulla tai mobiilimaksulla. Lue lisää verkkokaupan maksutavoista (linkki) 

Tilauksen tekeminen asiakaspalvelun kautta

Yritykset voivat tilata fyysisiä lahjakortteja asiakaspalvelumme kautta sähköpostitse asiakaspalvelu@alko.fi. 

Merkitse tilaukseen:  

 • kappalemäärä 

 • lahjakorttien summa  

 • yhteystietosi (nimesi, yrityksen nimi, sähköposti, puhelinnumero) 

 • lahjakorttien toimitusosoite.  

Toimitamme lahjakortit aina lataamattomina yritysosoitteeseen. Aktivoimme korteille ladatut summat, kun olet vastaanottanut lahjakortit ja maksanut ne. Lahjakorttien tilaamiseen ja lataamisen on hyvä varata reilu viikko aikaa.  

Huomioithan, että fyysisiä lahjakortteja ei voida toimittaa suoraan vastaanottajalle tai hänelle nimettyinä. 

Hinnat ja maksaminen

Lahjakortit maksavat yrityksille kortille ladatun summan. Asiakaspalvelun kautta tilatuista lahjakorteista veloitamme postituskulut (9 €) sekä palvelumaksun (10 €).

Lahjakortit maksetaan verkkopankissa tai pankki- tai luottokortilla toimittamamme Verifone-maksulinkin kautta.  

Lahjakortin ostaminen myymälästä

Pienempiä määriä fyysisiä lahjakortteja voi ostaa myös Alkon myymälöistä. Suuremmat tilaukset tulee tehdä asiakaspalvelun kautta. 

Ennen maaliskuuta 2023 ostetut lahjakortit

Vanhat lahjakortit (ennen 1.3.2023 ostetut lahjakortit) käyvät maksuvälineenä vain Alkon myymälöissä. Vanhoja lahjakortteja ei voi käyttää maksuvälineenä Alkon verkkokaupassa. Kortille mahdollisesti jäävän arvon voi hyödyntää seuraavilla ostoskerroilla Alkon myymälöissä.  

Ennen maaliskuuta 2023 ostettu lahjakortti on voimassa latauspäivästä (tai viimeisestä latauksesta) lähtien 24 kk, eli esim. 5.4.2022 ladattu lahjakortti on voimassa 4.4.2024 asti. Kortin saldon ja voimassaolon voi tarkistaa myymälässä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun, joko puhelimitse 020 692 771, chatilla tai sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@alko.fi.