Chat
X
✕
✕
✕
✕
✕
✕
✕
✕
✕
Ett ögonblick…
Öl som passar till vilt är i regel mörkt och fylligt. Du kan välja mörk lager, ale, stout/porter, eller varför inte trappist.
Viltkött kan kombineras också med fylliga rödviner. Passande smaktyper är robust och kraftigt samt nyanserat och utvecklat, och i många fall även mustigt och syltigt.
Vin som passar till mager och medelfet fisk är framför allt vita viner av smaktypen friskt och fruktigt samt nyanserat och strukturerat. Det finns också bra alkoholfria alternativ.
Vinet för fet fisk kan vara ett vitt vin av smaktypen nyanserat och strukturerat med frisk syra och arom. Det fungerar som en uppfriskande motsats till fiskrätten.
Dryckesförslag till fet fiskGrönsaker kan tillredas på många olika sätt och tillredningen är avgörande för dryckesvalet. Smaken blir kraftigare om maträtten grillas, steks eller gratineras med ost och då får också drycken gärna vara fylligare. Därför kan det även passa bra med rödvin i glaset, speciellt om vinet representerar en relativt lätt smaktyp, som bärigt och friskt eller mjukt och fruktigt.