Eftermiddagsteet är kärnan i den brittiska tekulturen

Britterna dricker te flera gånger om dagen men eftermiddagsteet, traditional afternoon tea, är nog den mest kända testunden.

Dryckestrender

I avdelningen hittar du aktuella och intressanta företeelser från hela världen.

Mattrender

Prova gärna på nya smaker!
Många av dagens spännande mattrender lämpar sig utmärkt för hemköket.

Vinernas värld

Druvans väg från vinrankan till glaset är lång och krokig. Vinvärlden är ett sant ymnighetshorn som bjuder på massor av intressanta druvor och vindistrikt.

Mocktailskola

Mocktailar eller cocktailar utan alkohol är väldigt inne för tillfället. Finlands mest namnkunniga bartendrar har tagit fram var sin sommarmocktail enkom för Alko.

På resa

I vilket land odlas druvan Carmenère? Hur ser vardagen ut på vingårdarna i olika länder? I avdelningen får du bekanta dig med den fascinerande vinvärlden i sällskap med vinodlare från världens alla hörn.

Ölens värld

Innan ölflaskan ställs på butikshyllan har innehållet genomgått en lång process. Den som vill bekanta sig med ölets fascinerande värld kan börja sin resa med att stifta bekantskap med ölkulturen i ett visst land.

Personer

Är du intresserad av matprogram, kokböcker, matbloggar…? Följer du med vad som händer i matvärlden? I avdelningen träffar du intressanta människor med passion för mat och matlagning.

Dryckernas historia

Hur har din favoritdryck utvecklats under åren? Många drycker har en spännande, intressant och överraskande historia. I avdelningen kan du läsa om dryckernas utveckling fram till våra dagar.