Tutustu kotimaisen laboratoriomme monipuolisiin palveluihin

ACL tarjoaa analyysipalveluja Alkon lisäksi viranomaisille, valmistajille, tukkukauppiaille ja maahantuojille. Kotimaisten asiakkaiden lisäksi ACL toimii myös kansainvälisesti.

Alkoholintarkastuslaboratoriolla on 80 vuoden kokemus alkoholijuomien, väkiviinojen ja muiden alkoholia sisältävien tuotteiden, kuten käsidesien ja tuulilasinpesunesteiden, kemiallisesta testauksesta. Analysoimme myös alkoholittomia ja vähäalkoholisia juomia.

Analyyseja ensivalvonnasta tuotekehityksen tarpeisiin 

Käytössämme on 31 akkreditoitua menetelmää. Akkreditoituja menetelmiä käytetään esimerkiksi alkoholijuomien ensivalvonta-analyyseihin vaadittaviin tutkimuksiin. Tutustu täältä tarkemmin alkoholijuomien ensivalvonta-analyysien hintoihin.

Akkreditoitujen menetelmien lisäksi palveluvalikoimamme kattaa laajan joukon kemiallisia analyysimenetelmiä. Teemme myös alkoholijuomien mikrobiologisia analyysejä.

Palveluistamme voit saada apua ensivalvonta-analyysien lisäksi esimerkiksi omavalvontaan, laaduntarkkailuun tai tuotekehitykseen.

Tulokset 10 työpäivässä, mahdollisuus myös pika-analyyseihin 

Normaali tulosten toimitusaikamme on kaksi viikkoa (10 työpäivää). Palvelemme asiakkaitamme myös normaalia nopeammalla aikataululla, jolloin tutkimustulokset saa viikossa (3 - 5 työpäivää). Viikon toimitusajalla analysoitavista näytteistä veloitamme kiirelisää +50 % normaalista hinnasta. Erikoisanalyysien tulosten toimitusaika on noin kolme viikkoa.

Erikseen sovittaessa joillekin näytteille on mahdollista toimittaa tulokset erityisen nopeasti (1 – 2 työpäivää). Pikanäytteiden kiirelisä on +100 % normaalista hinnasta. Soitathan erittäin kiireellisistä näytteistä laboratorioon etukäteen.

Näytteiden toimitus 

Toimimme Helsingissä Arkadiankadulla. Analysoitavat näytteet voi toimittaa suoraan laboratorioon arkisin klo 8–16. Lähettäessäsi näytteitä postitse käytäthän alla olevaa osoitetta ja varmistat, että näytteet kuljetetaan perille saakka. Muistathan merkitä näytteet selkeästi ja käyttää Dekka-asiakasportaalia tai näytelähetettä analyysipyynnön kirjaamiseen.

Mikäli sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä!


Alkoholintarkastuslaboratorio ACL


Alkoholintarkastuslaboratorio (ACL)

Postiosoite ja käyntiosoite:
Alkoholintarkastuslaboratorio ACL
Arkadiankatu 2 (PL99), 4. krs.
00101 Helsinki

Toimiston puhelin: 020 711 5808, arkisin 8-16
Toimiston sähköposti: acl@alko.fi

ACL on akkreditoitu toimija

FINAS on todennut ACL:n päteväksi ja puolueettomaksi. Sen pätevyysalue kattaa alkoholijuomien sekä teknokemiallisten tuotteiden kemiallisen testauksen. Laboratorio täyttää standardin SFS-EN ISO/IEC 17025 mukaiset vaatimukset.

ACL:n analyysipalvelut

ACL tekee laajasti erilaisia analyyseja, esimerkiksi:

  • Alkoholipitoisuus
  • Etanoli- ja metanolipitoisuus
  • Uutos
  • Kokonaishapot
  • Rikkidioksidi
  • Sitruunahappo
  • Sorbiinihappo
  • pH
  • Glukoosi & fruktoosi
  • Propyleeniglykooli

Myös muut analyysit ovat mahdollisia, ota yhteyttä!

Alkoholijuomien analyysipakettien hintoihin ja sisältöihin voit tutustua täällä
(hinnat 13.8. alkaen)

Näytelähete

Mikäli käytössäsi ei vielä ole asiakastunnuksia asiakasportaaliin, käytäthän näytelähetettä lähettäessäsi näytteitä tutkittavaksi. Näytelähetteen voit toimittaa tuotteiden mukana tai sähköisesti laboratorion sähköpostiin: acl@alko.fiNäytelähete