Noutopisteet

Noutopisteet muodostavat yhdessä myymälöiden kanssa Alkon palveluverkoston.

Noutopisteet ovat osa Alkon palveluverkostoa. Alko tekee yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa, jotta asiakkaat voivat vastaanottaa verkkokauppatilauksiaan myös niillä paikkakunnilla, joissa ei ole Alkon omaa myymälää. Vuoden 2020 lopussa Alkolla oli 126 noutopistettä. Alkon palvelut ovat saatavilla lähes yhdeksässä kymmenestä Suomen kunnasta.

Alkon verkkokaupan kautta koko valikoima on asiakkaan saatavilla tasapuolisesti koko Suomessa Hangosta Nuorgamiin. Alkon noutopistekumppaneina on niin kyläkauppoja, kahviloita, huoltoasemia kuin kukka- ja rautakauppojakin. Noutopisteet tukevat Alkon palveluverkostoa erityisesti harvaan asutuilla alueilla tai esimerkiksi lomailijoiden suosimilla alueilla.

Noutopistetoiminta edellyttää aluehallintoviraston (AVI) myöntämää lupaa noutopisteen perustamiseen. Ennen luvan hakemista noutopisteyrittäjän kanssa solmitaan noutopistesopimus sekä laaditaan alkoholilain mukainen omavalvontasuunnitelma. Ennen toiminnan käynnistymistä noutopisteyhteistyökumppani perehdytetään ja siinä myynninvalvonnan ohjeistus on keskeisessä osassa. Alkon myymälöiden sekä noutopisteiden ikärajavalvonnan toimivuutta testataan mystery shopping -asioinneilla.

Myynninvalvonnasta huolehditaan myös noutopisteissä

Tilattuja tuotteita noutavan asiakkaan henkilöllisyys ja ikä tarkastetaan sekä tuotteiden tilauksen (mikäli tilaus tehdään noutopisteessä) että noutamisen yhteydessä.

Alkon verkkokauppatilauksen voi noutaa tilaaja itse, tilaukseen merkitty muu vastaanottaja, tai tilaajan valtuuttama henkilö. Valtuutuksena toimii tilausvahvistus.

Noutopiste voi luovuttaa juomia asiakkaalle ainoastaan alkoholilaissa määriteltyinä ajankohtina. Noutopisteet eivät voi luovuttaa tilauksia näistä aukioloajoista poiketen: arkena klo 9-21 ja la klo 9-18, huomioiden myös juhlapyhien aukiolot.

Kysy lisää noutopistekumppanuudesta

Mikäli sinulla on palveluyritys paikkakunnalla, jolla ei ole Alkon myymälää tai noutopistettä ja haluaisit ryhtyä Alkon noutopistekumppaniksi, lähetä sähköpostia osoitteeseen ketjuvalmentajat@alko.fi, niin selvitetään mahdollisuudet yhteistyöhön.

Odotamme sitoutumista alkoholilainsäädäntöön ja vastuulliseen toimintatapaan, sijaintia paikkakunnan kaupallisessa taajamassa sekä kohtuullisia aukioloaikoja ympäri vuoden.