Helsingin Triplan myymälässä asiakas hurmataan rennolla otteella

Pohjoismaiden suurimmassa kauppakeskuksessa lokakuussa 2019 avautuneessa Helsingin Pasilan Triplan myymälässä on rento ja kansainvälinen tunnelma.

Triplassa ja sen lähituntumassa työskentelevät ovat selvästi ottaneet myymälän omakseen, mutta se puhuttelee myös lähikulmien asukkaita ja asemalle kiirehtiviä.

”Kukaan meistä ei ole aiemmin törmännyt siihen, että asiakkaat tulevat Alkon myymälään vain katselemaan. Tänne tullaan! Pasilalaiset ovat odottaneet kauppakeskusta ja sen tarjontaa, joten eri myymälät kiinnostavat poikkeuksellisen paljon”, valikoimamestari Krista Palmer sanoo.

Erikoismyymälän sijainti on erinomainen: kolmen suuren ruokakaupan keskeltä löytyvä myymälä on juuri oikeassa ympäristössä.

Kompakti ja selkeä

Tunnelma myymälässä on rento ja välitön; ruokakauppakerrosta halkovalta käytävältä on näkö­yhteys sisälle koko myymälän leveydeltä. Henkilökunnan kannalta sisääntulo on selkeä ja asiakkaat on helppo huomioida.

”Vain harvoin asiakas pääsee livahtamaan sisään ilman, että saa meiltä tervetulotoivotusta”, Krista kertoo.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Helsingin Triplan kompaktissa myymälässä jokainen asiakas on helppo huomioida. Valikoimamestari Krista Palmer muutti Triplan myötä Kotkasta Helsinkiin.

Täsmäsuositukset ruoalle

”Lähdimme siitä, että täällä myydään poikkeuksellisen paljon pikkupulloja ja samppanjaa, ja ainakin alkukuukausien perusteella ennustus on pitänyt paikkansa. Asiakkaamme ovat nuoria ja kansainvälisiä. Moni on tullut Helsinkiin viikonlopun viettoon ja ohjelmaan kuuluu tutustuminen Triplaan – tai sitten sen kautta siirrytään läheiselle Areenalle konserttiin tai muuhun tapahtumaan. Vieressä on myös useita laadukkaita ruokakauppoja sekä juustoja, kalaa ja riistaa myyvät erikoisliikkeet. Meiltä asiakkaat hakevat täsmäjuttuja ruoan kumppaniksi, esimerkiksi sushille haetaan juomia päivittäin.”

Nousevat viinimaat ja erikoisuudet kiinnostavat

Myös palvelumestari Iida Koivunen on pannut merkille, että erikoisuudet ja tuntemattomammat viinimaat puhuttelevat asiakkaita. ”Jo nyt on ehditty kysyä vaikkapa israelilaisia, kroatialaisia, kreikkalaisia ja georgialaisia viinejä. Oluissa erikoisuudet ovat niin ikään suosittuja. Nosteessa ovat erityisesti hapan­oluet ja kotimaiset siiderit. Moni ostaa viiniä myös lahjaksi.”

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Palvelumestari Iida Koivusen mukaan Triplan asiakkaita kiinnostavat esimerkiksi nousevat viinimaat kuten Kreikka ja Georgia. Asiakkaiden toivomat tuotteet tunnistaa myymälässä Asiakastoive-hyllymerkinnästä.

Asiakastoiveita tulee päivittäin

Asiakkaat esittävät ahkerasti toiveita Triplan myymälässä. Krista laskee, että normaali päiväsaalis on kolmesta viiteen toivetta.

”Enimmäkseen tuotetoiveet tulevat esille asiakaspalvelutilanteessa. Asiakkaamme ovat vahvasti kiinnostuneita oluista, erityisesti tynnyrikypsytetyistä ja sour-tyyppisistä. Tuotetoiveita tuleekin eniten juuri oluista. Myös saken suosio on yllättänyt meidät”

Alkon Asiakastoive-hyllymerkintä toimii Triplassa hyvin – ja parhaimmillaan se ilahduttaa asiakasta.

”Merkintä kertoo, että juuri tätä tuotetta on myymälään toivottu. Toisinaan asiakas ihmettelee, että tällaistako tänne on toivottu ja toteaa samalla, että tykkää myös itse kyseisestä tuotteesta. Moni asiakas myös kysyy, miten tuotetta voi toivoa valikoimaan. Aiheesta on virinnyt monia hyviä keskusteluja, ja olemme kertoneet, että toiveen voi tehdä suoraan meille tai alko.fi/tuotetoive -sivun kautta.”

Triplassa työskentely on kivaa!

Myyjä Elina Arovaara tiivistää koko henkilö­kunnan mielipiteen: Triplassa työskentely on kivaa!

”Meillä on tosi mukavia asiakkaita. He haluavat apua ja tykkäävät, että apua myös tarjotaan. Myös työporukka on aivan mahtava: erilaisia ihmisiä, joiden kiinnostuksen kohteet täydentävät toisiaan. Osalla on takana yli 30 vuotta alkolaisuutta, osa on ollut alalla vasta muutaman vuoden.”

Mikä on hyvän palvelun salaisuus Triplan myymälässä?

”Kyllä se lähtee siitä, että olemme omia persoonallisia itsejämme. Olemme täällä asiakkaita varten, ja jokainen asiakas halutaan hurmata ja huomioida rennolla otteella”, myymälän palvelupäällikkö Heli Eronen summaa.

Triplan Alko on erikoiserien ja uutuuksien myymälä, jossa asiakkaat esittävät tuotetoiveita päivittäin. Valikoiman noin 1 500 tuotteesta valtaosa eli 950 on viinejä, panimo­tuotteita on 200. Vihreän valinnan tuotteita on noin 300.